Sağlık2 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur? 2 Aylık Bebekte Nelere Dikkat Edilmelidir?

2 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur? 2 Aylık Bebekte Nelere Dikkat Edilmelidir?

10.03.2021 - 13:36 | Son Güncellenme:

Bebeklerde gelişim süreci her ay devam eder. Özellikle yenidoğan bebeklerde gelişim süreci iyi takip edilmelidir. Bebeklerde ilk ayın ardından 2 aylık bebek gelişimi dünyaya adapte olma süreci ile gelişir. 2 aylık bebek gelişimi nasıl olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

2 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur 2 Aylık Bebekte Nelere Dikkat Edilmelidir

2 aylık bebek gelişimi sürerken bebeğin dünyaya adapte olması sağlanır. 2 aylık bebeklerde uyku düzeni oluşmaya başlar. Bebekler günde 8 ile 12 kez arasında beslenirler. Bebekler her hafta yaklaşık 150 gr ve ya 200 gr kilo alırlar. 

Haberin Devamı

 2 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur? 

 Bebeklerde doğumdan itibaren ilk dört hafta bebeğin dünyaya alışma süreci olarak geçer. Bebek hem dünyaya hem de ebeveynlerine alışmaya çalışır. 2 aylık bebekler 6 ile 10 saat arasında uyurlar. Bu uyku düzeni normal kabul edilir.

 Bebekler gündüz uyurken çok sessiz olmamak ve karanlık ortam yaratmamak gerekir. Böylece bebek gece ile gündüz arasındaki farkı anlaması gerekir. Bebek gece uykusunda daha fazla uyur. Doğumun ardından bebek 2. ay itibari ile gülümsemeye başlar. Bu bebeğin ilk sosyal becerisidir. Bebek doğumundan sonra ilk ayın ortalarına geldiğinde kafasını 90 derece açı ile kaldırabilir.

 Ellerine ve parmaklarına da uzun süre bakabilir. Bu dönemde bebeklerin dokunma duyusu giderek artar. Ses çıkartmaya başlayan bebekler karşıdaki seslere de duyarlı olurlar. 2 aylık bebek kucağa alındığında da sakinleşir. 2 aylık bebeklerde el ve ayak koordinasyonu da kendine gelir. 

Haberin Devamı

 2 Aylık Bebekte Nelere Dikkat Edilmelidir?

 - 2 Aylık bebek gelişimi döneminde bebek bilinçli olarak gülmeye başlar. Onunla konuşulduğunda bebek sesler çıkarmaya başlar. 

 - 2 Aylık dönemde bebek renkli nesneleri izler. Özellikle hareket eden cisimleri bebekler gözleri ile takip eder. Bebekler de bu cisimlere odaklanırlar. 

 - Bebekler bu dönemde eline verilen oyuncakları tutmaya çalışır. Bu dönemde bebeklerin rahat bir şekilde tutabileceği yumuşak oyuncaklar verilir. 

 - 2 aylık bebekler çevresindeki sesleri de daha iyi bir şekilde duymaya başlar. Kadın ve erkek seslerini ayırt etmeye çalışan 2 aylık bebekler sert ve yumuşak tonları ayırt edebilirler. 

 - Bazı bebekler 2 aylık gelişim döneminde başını dik tutabilir. Bebek yüzükoyun yattığında gövdesini de kaldırmaya çalışır. Bu tür hareketler ile birlikte bebeklerin boyun ve sırt kasları da güçlenir. 

 - Tüm bebekler gelişim dönemlerinde 2 aylık olduğunda kucağa alınmaktan hoşlanırlar. 

 2 Aylık Bebeğin Zihinsel Gelişimi Nasıl Olur?

 Bebekler 2 aylık gelişimlerinde motor becerileri de hız kazanır. Bebeklerde hareketlerin çoğu daha bilinçlidir. Bebeğin vücudu desteklendiğinde başını da kontrol edebilir. Bebekler sıklıkla kendi el ve ayakları ile ilgilenir. Bebeğin parmakları sürekli hareket halindedir. Bebek o dönemde parmaklarını da emer.

Haberin Devamı

 Genel olarak 2 aylık bebek gelişimi de hızla artar. Bebekler 2 aylık dönemde mutluluktan çığlık atabilir. Sesler çıkartan bebekler sürekli kendisi ile ilgilenilmesini ister. Bebeklerin bu dönemde gözleri canlıdır ve etrafını gözlemlemekten keyif alırlar. 2 aylık bebeklerin zihinsel gelişimleri de giderek artar. İki aylık bebeklerde genel gelişim kontrolleri yapılmalıdır. Aşılar için de doktor ziyaretleri yapılmalı. 2 aylık bebeklerde verem aşısı, rota virüs ve zatürre aşısının ilk dozu yapılır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar