29.08.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:
İlk hasat Chardonnay ile yapıldı Sevilen firması 2004ün ilk hasadını Chardonnay ile gerçekleştirdi. İzmirin Menderes ilçesi Domuzhane mevkiinde bulunan üzüm bağlarında yapılan hasat sonrasında asitli beyaz şarap Chardonnay, kadehleri doldurmaya hazır hale getirilecek. Bu şarabın hafif soslu ızgara balıkları, hindi füme ve mantar soslu piliç yemeklerinin yanında içilmesi tavsiye ediliyor. Algida üç yeni dondurma çıkardı: Carte dOr Patisserie Kabak Tatlılı ceviz, kaymak ve kabak tatlısı sosundan oluşuyor. Carte dOr Selection Tahin Pekmezli ise sanki tahin-pekmez ikilisinin soğuk versiyonu. Algida Çikolatalı Keklide de çikolata sosu, fındık parçaları ve çikolatalı dondurma ile kaplanmış browni keki var. Algidadan üç yeni dondurma Çırağan Kempinski otelinin içindeki Tuğra Restoran 30 Ağustos Zafer Bayramı için zafer mönüsü hazırladı. 19.00-23.00 saatleri arasında Türk şarapları ile sunulacak set mönü şef Fabrice Canellenin elinden çıkma. Mönüde zeytinyağında kalamar ve sebzeler, bamya ve tavuk şiş, buğday ve bezelye taneleri ile kuzu güveç, cevizli lokma, şeker şurubu ve vişne dondurması eşliğinde ekmek tatlısı yer alıyor. Zafer mönüsü Mantıseverler Yörem Mantının doğal malzemelerle hazırladığı mantıyı deneyebilirler. Karadeniz Ereğlisi ve Boluda şubeleri bulunan Yörem Mantı ayrıca mercimek çorbası ve kaymaklı ekmek kadayıfıyla da iddialı. Tel: (0374) 212 79 05-322 58 88 Karadenizin mantıcısı İstanbuldaki Vespa tutkunları yazın sonlarına doğru Parkormanın içinde açılan Vespa Caféde buluşuyor. Mekanın mönüsünde salatalar, sandviçler, panini (İtalyan sandviçleri), sucuk-ekmek, muffin, sıcak veya soğuk kahve çeşitleri var. Burada ev yapımı kek ve pasta çeşitlerinden de atıştırabilirsiniz. Mekanın en iddialı olduğu içeceği ise çilekli ve kavunlu frozen margarita. Vespa Caféden kişi başı yaklaşık 15 milyon liraya kalkıp Vespanızla yolunuza devam edebilirsiniz. Motosikletten kafeye...