19.09.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman - Çikolata kremalı dev kurabiye
MALZEMESİ
İç dolgusu için:
400 g çikolatalı fındık kreması
Kurabiye katmanı için:
220 g tereyağı (oda ısısında)
190 g şeker
2 yumurta
270 g un
5 g karbonat
1 çimdik tuz
250 g bitter çikolata
GÜNÜN MANİSİ
Bağırıyor beni ye diye
Kaloriye çıkarıyor davetiye
Bir kez elini sürenin
Bitirmesi almaz saniye
Bugünkü tarifimiz
Çikolata kremalı dev kurabiye
YAPILIŞI: İlk olarak çikolatalı fındık kremasını 20x20 santimetre ölçüsünde yağlı kâğıt serdiğimiz bir kaba yaydıktan sonra buzluğa park edip donduralım (2-3 saatte donar). Kurabiye katmanı için: İlk önce, un-tuz-karbonat üçlüsünü karıştırıp kenara alalım. Oda sıcaklığındaki yumoşlu tereyağını şekerle 3 dakika kadar son sürat çırpalım. İyice kabarıp beyazlaşınca işin içine yumurtaları tek tek ilave edip hepsinin iyice samimi olmasını sağlayalım. Ardından un-karbonat-tuz üçlüsünü ekleyip 3-4 tur karıştıralım. Tüm hamur müthişli karışınca minikli minikli doğradığımız çikolataları ekleyip tüm karışımın tek vücut olmasını sağlayalım. 20x20 santimetre ölçüsündeki yağlı kâğıt serdiğimiz kaba kurabiye hamurunun yarısını yayalım. Üstüne donan çikolatalı kremayı yerleştirip en üst kata da geri kalan kurabiye hamurunu yayalım. 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirip dışarıda 45 dakika soğumaya bıraktıktan sonra afiyetle yiyelim.