PazarSürpriz kutudan çıkan şov

Sürpriz kutudan çıkan şov

25.08.2024 - 02:01 | Son Güncellenme:

Akrobasi, tiyatro, dans ve müziği bir araya getiren aksiyon tiyatrosu Fuerza Bruta Wayra, Yapı Kredi’nin 80. Yıl Feelin’ Good etkinlikleri kapsamında, 8 yıl sonra yeniden Türk izleyicisiyle buluşuyor.

Sürpriz kutudan çıkan şov

70 dakikalık performans sırasında izleyiciler ana sahneye alınarak, gösterinin içine çekiliyor, sahne ile seyirci arasındaki mesafe kalkıyor ve izleyicilerin şovun bir parçası olarak göz alıcı efektlerle dolu sahne ile bütünleştiği bir karnavala dönüşüyor. Dev bir koşu bandı üzerinde koşan ve patlayan bir adam, seyircilerin üzerindeki devasa ve berrak su havuzunda dans eden kadınlar, havada asılı duran oyuncuların inanılmaz performansları, özel efektler ve müzik ile seyirciye farklı bir deneyim yaşatıyor. 

Haberin Devamı

Sürpriz kutudan çıkan şov

Herkes oyuna dahil

34 ülkede sergilediği 5 binin üzerinde performansta, 6 milyondan fazla izleyiciyle buluşan “Fuerza Bruta Wayra”nın Sanat Yönetmeni Diqui James, yeniden İstanbul izleyicisi karşısına çıkacakları için mutlu ve heyecanlı olduklarını söylüyor: “8 yıl boyunca, Kovid’den sonra gösteri gelişmeye ve değişmeye devam etti. Senaryonun gösteriyi karanlık yapan bazı kısımlarını değiştirmeye, daha olumlu ve mutluluk verici bölümler eklemeye gayret ettik. Gösterimizdeki en önemli fark, herkesi oyuna dâhil olmaya ve tepki vermeye davet etmemiz. Amacımız, her izleyicinin kendisini benzer olarak görmesini sağlamak. Sahnelerde, kendilerinin de bunu yapabileceklerini veya belki de bunu yaşadıklarını hissetmelerini bekliyoruz. Seyirciye neşeyi, güzelliği, eğlenceyi yaşayabileceği sürprizler sunuyoruz. Duygu, enerji ve tutkuyu deneyimleyin, diyoruz.”

Haberin Devamı

Performans sanatçılarından Julia Astigueta ise “Türk izleyicisiyle tekrar buluşacağımız için çok heyecanlıyız. Türk izleyiciler tamamen kendilerini gösteriye kaptırıyor ve katılıyorlar. Kutlamayı sevdiklerini ve çok eğlenceli olduklarını da hissediyoruz.” diyor.

Performans sanatçısı Tomas Wurch da aynı duygularla şunları söylüyor: “Bizim için izleyiciyi kışkırtmak, onları koltuklarının rahatlığından çıkarıp, tiyatroyu bir rave veya rock konseriyle karıştıran bir gösteri yaratmak bir meydan okuma. Her şeyin gerçek olduğu, mümkün olduğu bir sürpriz kutusu sunuyoruz ve izleyicinin bunu yoğun, enerji dolu, mutluluk dolu yaşamasını istiyoruz. Bizim gibi.”

Akrobasi sanatçısı Lucia Kern ise gösteriyi şöyle özetliyor: “O eğlenceli enerjiyi getirmek, aynı yerde birlikte olmayı kutlamak, izleyici ile oyuncular arasındaki sınırları ortadan kaldırmak. “Fuerza Bruta Wayra” bizim için enerji, tutku ve güzellik demek.”