22.01.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ:
Tabanı için:
250 g karamelli bisküvi
120 g tereyağı
Kreması için:
500 g krem beyaz peynir
1 paket vanilya
200 g krema
50 g pudra şekeri
250 g karamelli bisküvi kreması
YAPILIŞI:
İlk olarak 24 santimetre çaplı bir kalıbın tabanına yağlı kâğıt serip kenara park edelim. Bisküvileri rondoda çekip içine erittiğimiz tereyağını ekledikten sonra iyice karıştıralım. Hazırladığımız bisküvi katmanını yağlı kâğıdın üstüne serip üstten güzelce bastıralım. 180 derecede 8 dakika pişirip soğuması için 30 dakika kadar kenara park edelim. Krema harcı için krema, peynir ve pudra şekerini bir kapta iyice samimi olmaları için 5 dakika kadar çırpalım. Ardından karamelli bisküvi kremasının 4’te 3’ünü ekleyip 2 dakika daha çırpalım. Kremanın yarısını bisküvi katmanının üstüne serelim. Kalan 4’te 1’lik karamelli bisküvi kremasını parça parça kremanın üstüne yerleştirelim. Kalan harcı da üstüne serip 1 gece buzdolabında bekletelim. Ertesi gün üstünü bisküvi kırıntısıyla süsleyip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Rabbim esirgesin gelmeyelim göze
Bugünkü tarif bomba değil füze
Kendisi bir cheesecake
Ama kreması karamelize