27.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
Osmanlı mutfağından sonbahara özel tatlar
Çırağan Sarayı’nda hizmet veren Tuğra Restoran & Lounge, Osmanlı mutfağına has tatlarla yeni bir sonbahar menüsü hazırladı. Menüde erik ve damla sakızlı karides pilaki, fırınlanmış ceviz ve köy eriştesi, ördek tiritle servis edilen ördekli reştiyye gibi lezzetlerin yanı sıra kaz tandır, kuzu testi gibi geleneksel yemekler de sunuluyor.
Tatlı menüsünde ise ödüllü pastane şefi William McCarrick’in hazırladığı siyah çikolata, kurutulmuş kiraz, kakule, tarçın, karabiber gibi yöresel baharatlarla yapılan Tuğra Trüf dikkat çekiyor.
Sokak lezzetleri bir arada
Toplantılar için özel menüler hazırlayan The Marmara Pera dileyenlere “Sokak Lezzetleri” adıyla İstanbul sokaklarına has yiyeceklerden oluşan yeni menüsünü sunacak. Sokak menüsünde sabah saatleri için kaşar peynirli sıcak simit, tatlı tuzlu kurabiye çeşitleri ile cam bardakta demleme çay bulunacak. Öğleden sonraki toplantı menüsünde ise kıymalı çiğ börek, ıspanaklı ve peynirli kır pidesi, kağıt helva, süt mısır gibi yiyecekler yer alıyor. Ayrıca dileyenler açık büfeden Beyoğlu usulü geleneksel mezeler, Sultanahmet köftesi gibi lezzetleri de tadabilecek. Sokak Lezzetleri paketinin fiyatı 25 avro.