28.02.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman
MALZEMELER
Keki için:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
150 gram haşlanmış balkabağı
1/4 su bardağı buttermilk (Buttermilk yapmak için süte 2 yemek kaşığı sirke koyup kestirebilirsiniz)
1 paket vanilin
2 çay kaşığı tarçın
1/2’şer çay kaşığı muskat ve karanfil rendesi
1 buçuk su bardağı un
1’er çay kaşığı kabartma tozu ve karbonat
1 çimdik tuz
100 gram havuç rendesi
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/3’er su bardağı toz Antep fıstığı ve ceviz
Üst katmanı için:
200 gram labne
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 su bardağı krema
1/4 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
İlk önce balkabağını haşlayıp çatalla ezerek püre haline getirdikten sonra kenara park edelim. Yumurta, şeker, ayçiçek yağı, balkabağı püresi, esmer şeker, buttermilk, tarçın, toz karanfil, muskat ve vanilinin alayını mikserde 2-3 dakika birbirleriyle samimi olana kadar çırpalım. Sonra başka bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz dörtlüsünü karıştırıp ıslak karışıma ilave edelim. Bunlar da iyice samimi olana kadar 4-5 tur karışsın. Sonra havuç-ceviz-toz Antep fıstığı ve kuru üzüm dörtlüsünü bu karışıma ilave edip tek vücut olmalarını sağlayalım. Hazırladığımız harcı 20x20 santimetrelik her tarafını yağladığımız bir kaba alıp 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim. Sonra 20 dakika dışarıda istirahate bırakalım. Üstü için ilk olarak peyniri tek başına, 2 dakika sonra da şekeri ekleyerek iyice çırpalım. Ardından kalan malzemeleri ekleyip 2 dakika daha çırpalım. Soğuyan kekimizin üstüne sürüp afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Bu tarif sevilir pek
Âlemde geçerim tek
Karşınızda güzeller güzeli
Havuçlu balkabaklı kek