21.11.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ:
4 adet büyük boy domates
1 adet salatalık (20 cm civarı)
1 adet acı biber
Yarım kırmızı soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı şeker
1 dilim Ezine peyniri
Tuz
Karabiber
Fesleğen yağı için:
50 g fesleğen
50 g zeytinyağı
50 g ayçiçeği yağı
YAPILIŞI:
İlk olarak domateslerin kabuğunu soyup içindeki çekirdeklerin hepsini çıkaralım. (Domatesin çekirdeği asitli bir yapıya sahiptir, bu da yemeğe ekşi bir tat katar). Domatesleri ve geriye kalan tüm malzemeyi rondodan çekip süzgeçten iyice süzelim. Fesleğen yağı için fesleğenleri önce sıcak suya daldırıp çıkaralım, ardından buzlu suya daldırıp çıkaralım. (Bu işlem daha uzun dayanmasını sağlıyor). Sonra kurulayıp bir kaba alalım. İçine yağları da ekleyip el blenderından geçirelim. Tülbentle süzüp sos kabına transfer edelim. Süzülen suyun üstüne fesleğen yağı ve rendelenmiş Ezine peyniri gezdirip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Kendisinin menşei İspanya
Tadı benziyor çoban salataya
Yapımı gayet basit
Hazır oluyor 10 dakikaya