PazarFondan

Fondan

05.09.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Fondan

YAPILIŞI:  İlk olarak 23-24 santimetre genişliğinde kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kâğıt tutturup kenara park edelim. Bitter ve sütlü çikolatayı, tereyağıyla birlikte benmari eritip kenara alalım. Sonra içine karameli ekleyip iyice samimi olmalarını sağlayalım. Başka bir kapta yumurtaları ve şekeri hafifli çırpıp içine ılıyan çikolatalı karışımı ilave edelim ve biraz daha çırpalım. Son olarak unu ve tuzu işin içine dâhil edip tüm karışımın tamamen tek vücut olmasını sağlayalım. Hazırladığımız harcı kelepçeli kalıba döküp üşümesi için 2 saatliğine buzdolabına kaldıralım. 2 saatin sonunda önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 5 dakika, sonrasında dereceyi 120 dereceye çekip 35 dakika daha pişirip dışarıda ılımaya bırakalım. Ilıyan fondanı bir geceliğine buzdolabına park edip ertesi gün afiyetle yiyelim.

Haberin Devamı

MALZEMESİ

170 gram bitter çikolata

50 gram sütlü çikolata

200 gram tereyağı

50 gram karamel

5 yumurta

160 gram esmer şeker

20 gram un

1 çay kaşığı tuz

Günün manisi

Bu minnoş insanı çıkarır baştan

Dayanamazsın yaratılsan bile taştan

Tanıştırmak isterim sizi

Karşınızda dünyalar tatlısı fondan