05.09.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
YAPILIŞI: İlk olarak 23-24 santimetre genişliğinde kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kâğıt tutturup kenara park edelim. Bitter ve sütlü çikolatayı, tereyağıyla birlikte benmari eritip kenara alalım. Sonra içine karameli ekleyip iyice samimi olmalarını sağlayalım. Başka bir kapta yumurtaları ve şekeri hafifli çırpıp içine ılıyan çikolatalı karışımı ilave edelim ve biraz daha çırpalım. Son olarak unu ve tuzu işin içine dâhil edip tüm karışımın tamamen tek vücut olmasını sağlayalım. Hazırladığımız harcı kelepçeli kalıba döküp üşümesi için 2 saatliğine buzdolabına kaldıralım. 2 saatin sonunda önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 5 dakika, sonrasında dereceyi 120 dereceye çekip 35 dakika daha pişirip dışarıda ılımaya bırakalım. Ilıyan fondanı bir geceliğine buzdolabına park edip ertesi gün afiyetle yiyelim.
MALZEMESİ
170 gram bitter çikolata
50 gram sütlü çikolata
200 gram tereyağı
50 gram karamel
5 yumurta
160 gram esmer şeker
20 gram un
1 çay kaşığı tuz
Günün manisi
Bu minnoş insanı çıkarır baştan
Dayanamazsın yaratılsan bile taştan
Tanıştırmak isterim sizi
Karşınızda dünyalar tatlısı fondan