24.10.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ
Hamuru için:
10 g instant maya
75 mililitre ılık su
50 g şeker
2 çimdik tuz
1 yumurta
270 g un
30 g tereyağı
Elmalı iç harcı için:
2 adet elma
60 g şeker
25 g ceviz
5 mililitre limon suyu
2 çimdik tarçın
25 g tereyağı
Kremalı iç harcı için:
40 g şeker
140 g krem beyaz peynir
1 paket vanilin
Üstü için:
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Hamuru için; tuz hariç tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp 6-7 dakika iyice yoğuralım. Sonra tuzu ekleyip 3-4 dakika daha yoğuralım. Üstünü örtüp mayalanması için 2 saat ılık bir ortama park edelim (ılık fırın içi gibi).
İç harcı için; elmaları küçük küplere bölüp kenara park edelim. Sonra tavada şeker ve limon suyunu karamel oluncaya kadar, tavaya dokunmadan orta-kısık ateşte eritelim. Sonra tereyağı ekleyip 2 tur karıştıralım. Ardından elmaları ekleyip 2 dakika pişirelim. Son olarak tavayı ocaktan alıp içine tarçın ve minikli doğradığımız cevizi ekleyerek tek vücut olmalarını sağlayalım.
Krema harcı için; tüm malzemeyi tamamen samimi oluncaya kadar çırpalım ve bir sıkma torbasına alalım. Üstü için gerekli malzemeyi de karıştırıp kenara alalım. Hamuru silindir şeklinde açıp 12 eşit parçaya bölelim. Tüm parçaları çok ince olmayacak şekilde açıp içine bir yemek kaşığı elmalı harçtan koyup kapatalım. Elimizle tüm minnoşları yuvarlayıp üstüne tereyağı sürelim. Şekerli tarçınlı karışıma bulayıp yağladığımız muffin kabına alalım. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirip üstünden açtığımız bir delikten krema harcını sıkma torbası yardımıyla sıkalım. Soğuyunca afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Tarifi yiyince diyeceksiniz ‘vay’
Yapması da gayet kolay
Yanında şöyle bir fincan da çay
Lezzetinden çektirir halay