PazarElmalı muffin pay

Elmalı muffin pay

24.10.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Elmalı muffin pay

MALZEMESİ

Haberin Devamı

Hamuru için:

10 g instant maya

75 mililitre ılık su

50 g şeker

2 çimdik tuz

1 yumurta

270 g un

30 g tereyağı

Elmalı iç harcı için:

2 adet elma

60 g şeker

25 g ceviz

5 mililitre limon suyu

2 çimdik tarçın

25 g tereyağı

Kremalı iç harcı için:

40 g şeker

140 g krem beyaz peynir

1 paket vanilin

Üstü için:

2 yemek kaşığı şeker

Yarım çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

Hamuru için; tuz hariç tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp 6-7 dakika iyice yoğuralım. Sonra tuzu ekleyip 3-4 dakika daha yoğuralım. Üstünü örtüp mayalanması için 2 saat ılık bir ortama park edelim (ılık fırın içi gibi).

İç harcı için; elmaları küçük küplere bölüp kenara park edelim. Sonra tavada şeker ve limon suyunu karamel oluncaya kadar, tavaya dokunmadan orta-kısık ateşte eritelim. Sonra tereyağı ekleyip 2 tur karıştıralım. Ardından elmaları ekleyip 2 dakika pişirelim. Son olarak tavayı ocaktan alıp içine tarçın ve minikli doğradığımız cevizi ekleyerek tek vücut olmalarını sağlayalım.

Haberin Devamı

Krema harcı için; tüm malzemeyi tamamen samimi oluncaya kadar çırpalım ve bir sıkma torbasına alalım. Üstü için gerekli malzemeyi de karıştırıp kenara alalım. Hamuru silindir şeklinde açıp 12 eşit parçaya bölelim. Tüm parçaları çok ince olmayacak şekilde açıp içine bir yemek kaşığı elmalı harçtan koyup kapatalım. Elimizle tüm minnoşları yuvarlayıp üstüne tereyağı sürelim. Şekerli tarçınlı karışıma bulayıp yağladığımız muffin kabına alalım. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirip üstünden açtığımız bir delikten krema harcını sıkma torbası yardımıyla sıkalım. Soğuyunca afiyetle yiyelim.

 Günün manisi

Tarifi yiyince diyeceksiniz ‘vay’

Yapması da gayet kolay

Yanında şöyle bir fincan da çay

Lezzetinden çektirir halay