PazarDenize açılan kapı

Denize açılan kapı

04.07.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeniköydeki Socia artık METS@SOCIA. Mekanın deniz ürünleri ağırlıklı mutfağında İsveçli aşçılar, dolayısıyla İskandinav lezzetleri var

Denize açılan kapı

Mekanın İsveçli Mattias Berggren ve Nicklas Falldin yönetimindeki mutfağı deniz mahsulleri ağırlıklı. İki aşçının da İsveçli olması mönüdeki yemeklerin soslarına İskandinav lezzetlerinin eklenmesini sağlamış. Mönüden örnek vermek gerekirse, müşterilerin favori yemekleri ahtapot risottolu levrek, fırında somon balığı, beyaz peynirli kalamar dolması. Fiyatlar ise deniz ürünleri sunan restoranlara göre uygun: Yengeç etli karides çorbası 7 milyon lira, ıspanak ve limonlu kalamar salatası 5 milyon lira, orkinos 18 milyon lira. Bar bölümünde ise içkilerin yanında meze ikramı yapılıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde RADIOXI-GENden DJ Ozinin çaldığı müziklerle dans ediliyor.METS@SOCIAda sadece yemek yok. Temalı partilere ev sahipliği yapan mekan pazar ve pazartesi günleri yaş günü partisi, düğün kokteyli, sünnet yemeği gibi özel davetler de düzenliyor. Buranın restoran bölümü 24.00e, bar bölümü 02.00ye kadar açık. Yeniköydeki Socia her şeyiyle yenilendi. Adı artık METS@SOCIA olan mekanın yeni işletmecileri İhsan Poyraz ve Güray Yüksel. Daha önce New Yorkta ve İstanbulda işletmecilik yapan ikili Socianın dekorasyonuna ve mönüsüne de el attı.