Bodrum bu, yaz yaz bitmezDeniz, plaj, şık mekanlar, lezzetli yemekler... Bodrum her yaz olduğu gibi bu yaz da çok keyifli...Maki İrfan Kuriş’in Maki’si de Türkbükü’nün en iyi otel, lokanta ve plajlarından biri. Otel ve barın güzelliğine ek olarak bu yıl İrfan Kuriş, mutfağa da önem veriyor. Yiyecek
İçecek Müdürü Alper Yüceer ile ahçıbaşı İsmail Ceylan, zengin bir mönü hazırlamış. Atilla Harman, Kürşat Renteren, Abdullah Karamuk servisin iyi olmasına çaba gösteriyor. Deniz üzerindeki ahşap iskelesinde
yemek saatlerinde yer bulunmuyor.
Telefon: (0252) 377 61 05
The Marmara Bodrum Ardıç Gürsel’in Marmara Oteli, Bodrum’un en yüksek tepesi üzerinden, şehri ve denizi kuşbakışı gören bir konumda. Hem lüks hem de güzel bir mimariye sahip. Her şeyin en iyisi olmasına özen gösteriliyor. Fransız şef Lionel Valla, Engin Akın’dan öğrendiği Urla yemeklerini listeye almış ama bu yıl bir de sürprizi var. Akşamları "sushi" yapıyor. Sushileri pek lezzetli. İstanbul’da yapılanlardan daha lezzetli.
Otel yöneticisi Diane Timbrell, müşteri ilişkileri sorumlusu Aylin Kaltakkıran, servis sorumlusu Rasim Orbey, tesisin pırıl pırıl kalmasını ve servisin mükemmelliğini sağlıyor. Yaz aylarında havuz başı gündüz-gece servisi ve manzarasıyla büyüleyici. Telefon: (0252) 313 81 30
Divan-PalmiraAtilla Uras, Türkbükü’ne çok güzel bir tesis kazandırdı. Binası ve bahçesi ile her türlü imkanı kucaklayan bu tesis, Palmira adı ile işletilemedi. Geçen yıl Sevgi ve Erdoğan Gönül tarafından satın alınan tesis şimdi "Divan Otelleri" zincirinin bir halkası olarak işletiliyor. Yeşim Aksoy’un Kiraz Grubu, Divan Palmira’nın tanıtılmasında çok başarılı oldu. Tanıtımdaki başarı Serdar Baş ve Tanay Adıgüzel’in yönetimi ile birleşince otel, lokanta ve plajı ile tesis büyük bir ilgi odağı haline geldi. Hasan Kılıç ustanın mutfakta hazırladığı nefis yemekleri Ahmet Nart ve arkadaşları müşterilere sunuyor. Divan Palmira mutfağında Bodrum tarzı mezeler ile Akdeniz mutfağı ürünleri bulunuyor. Telefon: (0252) 377 56 01
Melek BozMelek Boz, dolaştı dolaştı Türkbükü Koyu’na geri döndü. Maki ile Maça Kızı arasında kıyıda bir bahçede bu yıl lokantasını açtı. Lokantanın denize uzanan ahşap iskelesi gündüzleri plaj gibi kullanılıyor. Gece, iskelenin üzerine dizilen masalarda yemek yeniyor. Mutfakta Tuncelili Seyrani Usta, Bodrum mezeleri hazırlıyor. Barda Orkun Kılıçsallayan, şef Ferit Teksin müşterileri ağırlıyor. Melek Boz kişi başı 25 milyon liralık yemek ve yerli içki ücreti ve de ikramı ile her gece masalarını dolduruyor. Telefon: (0252) 377 51 34
MaviTürkbükü sahilinde geçen yıl hizmete açılan Mavi Otel’in deniz kenarındaki bahçesinde kişi başı yemek ücreti (yerli içki dahil) 20 milyon lira. Her akşam canlı müzik var. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kübalı müzisyenler müzik yapıyor. William Vallo, Sextete Sabar Cuba, sahilde insanları coşturuyor. Bodrum’un içindeki Bura Lokantası’nı bırakan Orgül Erkal ve oğlu Murat Erkal, Mavi’de sorumluluk üstlenmiş. Murat Erkal bara bakıyor, Orgül Erkal müşterilerle ilgileniyor. Telefon: (0252) 377 62 60
Maça KızıAyla Erozan, oğlu Salih Erozan ile Türkbükü’nün en kaliteli otel, lokanta ve plajını oluşturdu. Otel odaları büyük, tertemiz.
Plajı nefis. Mutfağı lezzetli.
Sahir Erozan, Washington’daki Cities Restoran’ın şefi Aret Saharyan’ı yaz mevsimi için Bodrum’a getirmiş. Cities çalışanlarından barmaid’ler Marian ve Stacy de bu yaz Türkbükü’nde.
Aret’in akşam yemekleri, gün boyu snack mönüsü ve pizza çeşitleri ile Maça Kızı "gurme"lere hitap eden bir yer olmuş. Deneyimli servis elemanları Necip, İbrahim, Cahit ve arkadaşları sabahtan gece yarısına müşterileri memnun etmek için çalışıyor.
Aret’in, mürekkep balığı suyunda pişmiş rizottosu ile ahtapot salatası nefis. Telefon: (0252) 377 62 72
FidelFidel, Türkbükü Koyu’nda denizin kenarında bir otel, lokanta ve plaj işletmesi. Osman Billi yönetiminde, hizmet kalitesi ile müşterilerini mutlu ediyor. Lokantasının özelliği, akşam kumsalın üzerine kurulan masalarında... Masada oturduğunuzda deniz ayaklarınıza kadar ulaşabiliyor. Tertemiz, bembeyaz örtülü masalarda Yelda Gören gözetiminde Kıral Kılıççıoğlu ve Yener Şengül’ün servisi ile müşterilerinin zevkine, damak tadına göre masa donatıyorlar. Ne bulursan onu ye sistemi dışına çıkan az sayıdaki lokantadan biri. Telefon: (0252) 377 50 81
Ship AhoyZafer Tarlan’ın Ship Ahoy’u, Bodrum’a gidenlerin buluşma yeri. Bölgede sayısı artan yeni lokanta ve plajlara rağmen müşterisi azalmıyor, artıyor. Yemeği ve yemek sonu bar keyfi ile Türkbükü’nün en canlı mekanı... Cemal Yarar ve yardımcıları Cemil Kom ile Ecevit Yılan’ın servisteki titizliği ve müşteriye gösterdiği ilgi Ship Ahoy’un beğeni görmesinin nedenlerinden biri. Telefon: (0252) 377 50 70
Queen AdaUmut Ülkümen’in Torba’daki Queen Ada otel ve plajı Bodrum’un kaliteli tesislerinin başta gelenlerinden. Hem otelde hem plajda hem lokantada "üst çizgide" hizmet hedef alıyorlar. Yönetici Gül Arda’nın titizliği servise yansıyor. Tesis sahibi Umut Ülkümen’in "gurme"liği mutfağı etkiliyor. Şef Serdar Köse’nin yemekleri ve tatlıları tavsiye olunur. Telefon: (0252) 367 15 98
PAZAR