25.07.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
YAPILIŞI: Baklava katmanı için: İlk önce tereyağını eritip kenara park edelim. Fındık ve şekeri de rondoda çekip kenara alalım. 26 santimetre çapında bir kalıbın her yerini erittiğimiz tereyağıyla fırçalayalım. Üstüne hepsinin arasını yağlayacak şekilde 8 kat yufka serelim. Üstüne şekerli fındık karışımının yarısını dökelim. Sonra yine her katı fırçayla yağlayarak 4 kat yufka çıkalım. Geri kalan yarısını da buraya dökelim. Sonra aynı şekilde her katı kenardaki erimiş tereyağıyla yağlayıp kalan 4 katı daha çıkalım. Dışarıda kalan kısımları içine büküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirdikten sonra kenarda soğumaya alalım.
Sütlü çikolatalı ganaj için: 300 gram kremayı yanlardan fokurdatıp içine sütlü çikolatayı ekleyip iyice eritin. Atın dolaba en az 4 saat kestirsin. Çıkarıp kalan 100 gram kremayı ekleyin ve pofidik bir kıvam alana kadar çırpın. Soğuyan baklava katmanının içine sütlü ganajı dökerek 4 saat buzdolabına park edelim.
Pastacı kreması için: Tüm malzemeyi tencereye alıp hiç durmadan karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Dolapta 1 saat geçirdikten sonra üstüne kremayı ekleyip 3 dakika çırpın. Son olarak soğuyan ganajın üstüne pastacı kremasından ekleyerek afiyetle yiyelim.
MALZEMESİ:
Baklava katmanı için:
16 adet baklavalık yufka
300 gram tereyağı
200 gram şeker
1 buçuk su bardağı fındık
Pastacı kreması için: u4 adet yumurta sarısı
500 mililitre süt
110 gram şeker
30 gram mısır nişastası
70 gram un
1 paket vanilya
30 gram tereyağı
100 gram krema
Pofidik sütlü çikolatalı ganaj:
300 gram sütlü çikolata
300 gram krema u100 gram krema (Bunu ayrıca kullanacağız)
GÜNÜN MANİSİ
Yapması değil kolay
Ama lezzeti olay
Bugünkü tarif
Mis gibi baklava pie