05.12.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ (Toplam 3 porsiyon)
Tabanı için:
130 g yulaflı bisküvi
80 g tereyağı
Kreması için:
250 g sürülebilir beyaz peynir
1 paket vanilya
100 g krema
30 g pudra şekeri
125 g Antep fıstığı ezmesi
Akışkan katman için:
75 g Antep fıstığı ezmesi
50 mililitre süt
YAPILIŞI: İlk olarak 8 santimetre çaplı kalıpların tabanına yağlı kâğıt serip kenara park edelim. Bisküvileri rondoda çekip içine erittiğimiz tereyağını ekledikten sonra karıştıralım. Bisküvi katmanını yağlı kâğıtlı kalıpların tabanına serip üstten güzelce bastıralım. 30 dakika kadar dolaba park edelim. Krema harcı için krema, peynir ve pudra şekerini iyice samimi olmaları için 5 dakika kadar çırpalım. Ardından fıstık ezmesinin üçte ikisini ekleyip 2 dakika daha çırpalım. Kalan üçte birlik fıstık ezmesini parça parça kremanın içine atıp spatulayla karıştıralım. Tüm harcı sıkma torbasına alıp altına bisküvi serdiğimiz kalıpların içine sıkalım. 1 gece dolapta bekletelim. Akışkan krema için sütle fıstık ezmesini iyice çırpıp kenara park edelim. Cheesecakeleri kalıplarından kenarlarını bıçakla keserek çıkaralım. Asetatla sarıp üstüne akışkan kremadan ekleyelim. En üste Antep fıstığı serpip asetatı çıkararak gösteriyi tamamlayalım.
Günün manisi
Kalori alacaksak buna değmeli
Lezzeti bünyeyi titretmeli
Bugünkü tarifimiz tam da böyleli
Kendisi gerçek bir Antepli