15.05.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ
Kakaolu tahinli kek için:
350 g şeker
30 g pekmez
250 g un
75 g kakao
10 g karbonat
5 g kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
2 yumurta
250 ml süt
250 ml Türk kahvesi
100 ml ayçiçeği yağı
75 g tahin
Beyaz çikolatalı tahinli ganaj için:
100 g krema
150 g beyaz çikolata
70 g tahin
YAPILIŞI: İlk olarak kek kalıbımızı yağlayıp her yerine kakao serpiştirdikten sonra kenara park ediyoruz. Sonrasında şekerle pekmezi çırpıp içine, un-kakao-vanilin-kabartma tozu-karbonat-tuz altılısını ekleyip tek vücut olana kadar karıştırıyoruz. Başka bir kapta, süt-yumurta-tahin-yağ-Türk kahvesi beşlisini çırpıp kuru karışımın olduğu kaba alarak tek vücut olmalarını sağlıyoruz. Kek kalıbına alıp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 45 dakika pişirip soğuması için dışarı alıyoruz. Ganaj için kremayı kenarlardan tıngırdatıyoruz. Ateşten alıp beyaz çikolatasını verip eritiyoruz. En son üstüne tahinini ekleyip 2 tur karıştırdıktan sonra ganaj hazır. Soğuyan kekin ortasındaki boşluğa ganajdan ekleyip üstüne de kavrulmuş susam serptikten sonra afiyetle yiyoruz.
Günün manisi
Tam bir misafir tatlısı bu bebek
Lezzeti de sunumu da çiçek
Karşınızda yumoş mu yumoş
Kakaolu tahinli kek