Pazar100 yıllık gizli pizza tarifleri

100 yıllık gizli pizza tarifleri

14.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Nişantaşı’ndaki İtalyan restoranı Candido, odun fırınında pişen pizzaları ve ev yapımı makarnalarıyla iddialı. Candido’nun ortaklarından Ömer Noyan “İtalyan ortağımız Joe Candido büyükbabasından miras kalan tarifleri bizimle paylaştı. Burada her şey yüzde yüz İtalyan” diyor

100 yıllık gizli pizza tarifleri

Nişantaşı’ndaki en yeni mekanlardan biri Mim Kemal Öke Caddesi’nde açılan İtalyan restoranı Candido. İtalyancada “bembeyaz” anlamına gelen bu isim aynı zamanda mekanın İtalyan
ortağı Joe’nun da soyadı. Joe Candido’nun kökleri Napoli’nin Amalfi bölgesine dayanıyor ve ailesi yıllardır yemek sektöründe.

“Süt kutularının üzerine çıkıp büyükbabamın pizza yapışını izlerdim”
Joe Candido aynı zamanda kuzen olan Türk ortakları Ömer Noyan ve Mustafa Şav ile Amerika’da tanışmış. Şav’ın da New York Manhattan’da bir restoranı varmış ve o da sıkı müşterisiymiş. O günler aklına geldiğinde “2002 senesinde annemi ve babamı kaybettim. Kötü bir dönem geçiriyordum ve yeni bir şeyler yapmak istiyordum. Tam bu sırada Mustafa Türkiye’de Candido’nun bir şubesini açmak isteyip istemeyeceğimi sorunca hemen evet dedim. Türkiye’deki beşinci şube. Yani New York’ta dört Candido daha var” diyor.
Candido pazar hariç her gün saat 11.00-02.00 arasında açık. Şimdilik kahvaltı verilmiyor ama önümüzdeki aylarda özel bir brunch mönüsü hazırlanması gündemde. Mekanın en iddialı olduğu konu ise odun fırınında pişen pizzaları ve ev yapımı makarnaları. Özellikle Joe bu konuda çok hassas. “Amerika’da başka eyaletlerden sırf pizzamızı tatmak için gelen müşterilerim vardı. Boyum tezgaha yetmezken süt kutularının üzerine çıkar, büyükbabamın pizza hamurunu hazırlayışını izlerdim. Burada da aynı pizzayı yapıyoruz” diyor.
Ömer Noyan İstanbul’da başka bir şube açma konusunda “Burası çok yeni. İşletme olarak bu konuda ekstra dikkatliyiz. Özellikle Joe buna çok önem veriyor. Tüm Candido’lardaki pizzaların tadının aynı olması konusunda çok titiz” diyor.
Candido’da iki kişi, içecek dahil yemek yemenin bedeli kişi başı 50 TL civarında. Pizzaların fiyatları 15-23, salatalarınki 12-20 TL arasında değişiyor.

“İyi pizzanın en yakın dostu iyi bir şaraptır”
Joe Candido’ya göre pizza ve şarap ayrılmaz bir ikili. Bu nedenle mekanda güzel bir kav oluşturmayı planlıyorlar. Joe “Şarap uzmanı değilim ama iyi bir pizzanın yanında en az onun kadar iyi bir şarap olması gerektiğini biliyorum. Bu ikili ayrılmaz dostlardır” diyor.

“Pizzalarımız Uzakdoğu yemekleri gibi”
Joe Candido pizzalarının diyet yapanlar için de uygun olduğunu
çünkü büyükbabasının özel hamur tarifinde ne şeker ne de yağ bulunduğunu söylüyor ve ekliyor: “Bizim yemeklerimiz Uzakdoğu yemekleri gibi çok hafif. Yedikten bir saat sonra acıkıyorsunuz.”

100 yıllık gizli pizza tarifleri



100 yıllık gizli pizza tarifleri


Candido’da pizzanızı Frank Sinatra ve caz eşliğinde yiyorsunuz. Sade bir dekorasyonu var. Renk olarak krem, sarı ve beyaz tercih edilmiş. Duvarlarda, yemek yapılırken çekilmiş büyük fotoğraflar asılı.