Geri Dön
Rabona nedir? Rabona ne demektir?

Rabona nedir? Rabona ne demektir?

Futbol tarihi boyunca birçok vuruş stili geliştirilmiştir. Oyunu güzelleştiren bu vuruşlardan birisi de rabona’dır. İlginç bir hareket olan rabona’ya Molatik olduk. Rabona nedir?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Rabona nedir?

Rabona, güçsüz ayağıyla vurmak yerine daha iyi vurmak için güçlü ayağını kullanmak isteyen futbolcunun, güçlü ayağını destek ayağının arkasında geçirerek topa vurmasına denir.

Rabona nasıl ortaya çıktı?

Rabona nedir Rabona ne demektir

Dünyada rabona hareketini ilk defa yapan futbolcu Arjantinli Ricardo Infante'ydi. 1948 yılında oynanan Estudiantes - Rosario Central maçında, Estudiantes forması giyen Ricardo Infante rabona hareketini icat etti. Yaklaşık 35 metreden yaptığı rabona vuruşla Rosario kalecisini avlayan Infante kendisini izleyenleri büyülemeyi başarmıştı.

Dünya ise rabona hareketini 1970'li yıllarda İtalyan futbolcu Giovanni Roccotelli ile tanıdı.

Rabona ne demek?

Rabona nedir Rabona ne demektir

Peki 'rabona' ismi nereden geliyordu? Infante'nin attığı gol Arjantin'de büyük sükse yarattı. Bir kesim bunun futbolun güzel oyun tarafında olduğunu söylerken bir başka kesimse Infante'nin rakibini küçük düşürdüğünü savunuyordu. Bu tartışmaya katılan Arjantin'in ünlü futbol dergisi El Grafico, yapılan hareketin 'çocukça bir haylazlık' olduğuna kanaat getirdi ve bu harekete 'rabona' dedi. bu ifade Arjantin dilinde okuldan kaçan haylaz çocuklar için kullanılan 'hacerse le rabona'dan geliyordu.

Benzer İçerikler