Geri Dön
Joao Felix kimdir, kaç yaşında? Joao Felix kariyeri

Joao Felix kimdir, kaç yaşında? Joao Felix kariyeri

Portekiz futbolunun yetiştirdiği dünya yıldızları arasına girmeye aday olan Joao Felix kimdir? Yaz transfer döneminde büyük takımların gözdesi olan Joao Felix kaç yaşında? Joao Felix kariyeri boyunca nerelerede oynadı?

Tosun Paşa
Tosun Paşa

10 Kasım 1999 doğumlu olan Portekizli futbolcu Joao Felix forvet arkası, forvet ve sağ kanatta oynayabiliyor. Portekiz'in Centro bölgesine bağlı küçük yerleşim birimlerinden Viseu'da doğan Joao Felix, 2007 yılında Tondela şehrindeki Escola Pestinhas adlı amatör takımında oynamaya başladı.

Haberin Devamı

Joao Felix kaç yaşında?

10 Kasım 1999 doğumlu olan Joao Felix şu anda 19 yaşında.

Benfica dönemi

Joao Felix 2008 yılında ülkenin en büyük takımlarından Porto'nun dikkatini çekti ve 10 yaşında Porto altyapısına girdi. 2012 yılında Porto'nun altyapı kategorilerinden Dragon Force'ta oynamaya başladı. 2015'e kadar Dragon Force ve Porto 15 yaş altı takımlarında oynayan Felix, 16 yaşında Porto'dan ayrılarak ezeli rakibi Benfica'ya bedelsiz olarak transfer oldu.

Benfica'nın alt yaş kategorilerinde gösterdiği performansla Porto'yu adeta pişman eden Felix, 17 yaş altı ve 19 yaş altı takımlarında önemli performanslar göstererek A takım için hazır olduğunu kanıtladı. 2018-2019 sezonunun başında A takıma yükselen Joao Felix, ligde 26 maça çıkıp 15 gol 9 asistlik performans gösterdi ve Benfica'nın şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Avrupa Ligi'nde de 6 maçta 3 gol 1 asist yaparak dikkat çekti.

Haberin Devamı

Genç yaşına ve A takımdaki ilk yılı olmasına rağmen 2018-2019 sezonu boyunca 43 maçta 2 bin 866 dakika görev aldı ve 20 gol 11 asist gibi harika bir istatistik yakaladı. Ronaldo'nun veliahtı, Portekiz'in yeni süper yıldızı olarak lanse edilen Joao Felix'in peşinde şimdiden birçok dünya devi kulüp var.

Portekiz Milli Takımı

Felix henüz sadece bir defa Portekiz A Milli Takımı'nda forma giydi. 2019 UEFA Uluslar Ligi yarı final maçında İsviçre'ye karşı forma giyen Felix ilk defa milli oldu. Final maçında kadrolu olmasına rağmen oynamadı. Portekiz'in Uluslar Ligi'nde şampiyon olmasıyla milli takımla ilk kupasına ulaştı.

Benfica'yla olan sözleşmesinde 120 milyon euro'luk serbest kalma maddesi bulunan Felix'in Atletico Madrid'e transfer olduğu konuşuluyor. Manchester United, Manchester City, Liverpool, Real Madrid, PSG ve Juventus gibi devlerin de nabız yokladığı söyleniyor. Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira ise alt yapıdan yetiştirdikleri oyuncularla Şampiyonlar Ligi'ni kazanma hedefleri olduğunu ve Felix'i satmayı düşünmediklerini söylemişti.

Benzer İçerikler