Geri Dön
Formula E otomobili drag yarışında çita ile karşı karşıya geldi

Formula E otomobili drag yarışında çita ile karşı karşıya geldi

Yarış pilotu Jean-Eric Vergne, Formula E sınıfı otomobili ile dünyanın en hızlı koşan canlısı olan çita ile drag yarışında kıyasıya mücadele etti. Peki yarışı kim kazandı dersiniz?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Çita, dünyanın en hızlı koşan canlısı olarak biliniyor. Sıfırdan 108 kilometre hıza yalnızca 3.1 saniyede erişebilen çita, Formula E sınıfı bir otomobille yarışırsa ortaya ne çıkar?

27 yaşındaki yarış pilotu Jean-Eric Vergne, bunu test etmek için Güney Afrika'da düz bir araziye gitti ve otomobili ile çitayı yarıştırdı.

Peki çita ile Formula E otomobili arasında kıyasıya geçen mücadeleyi kim kazandı? Sorunun cevabı tabiki de oldukça net. Çita dünyanın en hızlı koşan canlısı da olsa Formula E tipi bir otomobile karşı koyacak hızda hareket edemez.

Zaten yarışın amacı da kimin ya da neyin daha hızlı olduğunu bulmak değil.

Formula E otomobili drag yarışında çita ile karşı karşıya geldi

Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Çevre Asamblesi (UNEA) kapsamında kayda alınan bu yarış, çita gibi hayvanların iklim değişikliği sebebiyle karşı karşıya kaldığı tehditler farkındalığını artırmak için düzenlendi.

Ne yazık ki tüketmeyi alışkanlık haline getiren insanoğlu, başka canlıların yaşamasına ne olanak sağlıyor ne de açık alan.

Daha çok bina, daha çok para, daha çok endüstri derken iklim değişikliğinde yarattığımız tahribatın farkına bile varmıyoruz ya da bu konuyu hiç düşünmek istemiyoruz.

Kaynakları hiç bitmeyecek gibi tüketmeye devam ettiğimiz sürece kendi sonumuzu da hazırladığımızın farkına asla varamayacağız.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler