Geri Dön
Bayern Münih'te Arsene Wenger için geri sayım başlıyor

Bayern Münih'te Arsene Wenger için geri sayım başlıyor

Felsefesi ve sistemiyle en güçlü kulüpler sıralamasında her zaman başı çeken Alman devi Bayern Münih, takımı geçen sezon Bundesliga şampiyonu yapan Niko Kovac’a, Eintracht Frankfurt karşısında alınan 5-1’lik hezimet sonrası kapıyı göstermişti. Bugünlerde ise en büyük gündem maddesi futbol takımının başına geçecek yeni teknik direktör...

Uğur Yapıcı
Uğur Yapıcı

Öyle ki, adaylar çok cezbedici Jose Mourinho’dan Max Allegri’ye kadar şatafatlı bir liste var... Ancak haberlere göre Almanların asıl durak noktası Arsene Wenger!

Haberin Devamı

Bayern Münih’in Niko Kovac ile yollarını ayırmasından sonra Alman basını her gün Bayern Münih’in muhtemel yeni teknik direktörü için birçok haber servis etti. Gündeme çok özel isimler geldi-gitti. Jose Mourinho'nun adı çok konuşuldu, futbol kamuoyu ise heyecanlanmadı değil. Ancak Bayern Münih Başkanı Karl Heinz Rummenigge ve sportif direktörü Salihamidzic’in Mou’yu istemedikleri artık Berlin Duvarı sınırından bile duyuluyor!

Mourinho bile istenmiyor

Bayern Münihte Arsene Wenger için geri sayım başlıyor

Bayern Münih felsefesi çok başka alem; "Biz felsefe ve proje kulübüyüz beyler" deyip Guardiola ile 1 yıl önceden anlaşıp Pep’e Almanca dersleri aldırıyorlar, Bundesliga şampiyonu olan ve çok değil daha 5 hafta önce Tottenham’a Londra’da 7 attıran hocayı Frankfurt’tan 5 yiyince de yolluyorlar. Eh mantalite böyle olunca Mourinho bile istenmiyor.

Haberin Devamı

Lafı uzatmadan Alman panzerinin yeni teknik direktör meselesine gelelim; ilk hedefleri Red Bull ile geniş kapsamlı proje içinde olan Ralf Rangnick idi. Ancak Bayern ne kadar bir felsefe ve sistem kulübü ise ‘futbol öğretmeni’ olan Rangnick de o kadar projesine bağlı bir teknik adamdır bundan ötürü geçtiğimiz günlerde Münih’i reddetti.

'Haftaya bu konuyu konuşacağız'

Bayern Münihte Arsene Wenger için geri sayım başlıyor

Şimdilerde ise Bavyera ekibinde dişe dokunur tek bir isim kaldı. O isim ise Arsene Wenger’den başkası değil! Bayern-Wenger flörtü manşetleri süslemeye başlayınca Fransız teknik adam sonunda ağzındaki baklayı çıkartmak zorunda kalıyor ve "Rummenigge, Bayern Münih teknik direktörlüğü ilgimi çekip çekmediğini sordu gelecek hafta bu konuyu konuşmak için anlaştık" diyerek görüşmeyi açıklıyordu.

Önümüzdeki günlerde olacaklarla ilgili kesin bir şey söylemek zor ancak yapılacak görüşmede taraflar anlaşırsa kamuoyunun epey ilgisini çekecek bir birliktelik olacağı su götürmez gerçek.

Arsenal'de yapamadıklarını yapabilir

Bayern Münihte Arsene Wenger için geri sayım başlıyor

Kısa bir yorum katmak gerekirse, Wenger’in, gençlere olan ısrarı ve güveni onu hep özel ama biraz başarısız kılsa bile Arsenal’da 22 yıl boyunca yaptıkları takdire şayandı. Hızlı ve kısa pasa dayalı tempolu oyun stili ile futbolseverler ondan hep daha fazla başarı ve ‘kupa’ bekledi ancak olmadı.

Haberin Devamı

Şimdi ise kupa canavarı Bayern Münih ile sıcak temasta, anlaşma sağlanırsa 70 yaşındaki teknik adam için Bayern Münih şüphesiz bulunmaz fırsat. Arsenal’de istediği gibi kuramadığı oyuncu düzenini Almanya’da oluşturma şansı çok daha fazla Wenger'in. Ayrıca bu sefer elinde Lewandowski’den Thiago’ya ve Joshua Kimmich’e kadar birçok en üst skaladan oyuncu olacak.

Şampiyonlar Ligi Kupası eksik

Bayern Münihte Arsene Wenger için geri sayım başlıyor

Bu birliktelik gerçekleşirse Bayern Münih için uzun süreli ve ekonomik olarak kulübe para kazandıracak bir anlaşma olacağı aşikâr. Wenger için ise koleksiyonuna ekleyemediği Şampiyonlar Ligi Kupası en büyük hedef ve mücadele olacaktır. Hep beraber bekleyip görelim…

ugur.yapici@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler