Geri Dön
Arsene Wenger kimdir, kaç yaşında? Arsene Wenger kariyeri, başarıları

Arsene Wenger kimdir, kaç yaşında? Arsene Wenger kariyeri, başarıları

Arsenal'in efsane teknik direktörü Arsene Wenger Arsenal'den ayrıldıktan sonra ne yapacak merak ediliyor. Arsene Wenger kariyeri ve başarılarıyla Arsenal tarihine damga vurduktan sonra yeni adresi neresi olacak? Arsene Wenger kimdir, kaç yaşında? Kaç yıldır Arsenal'in başındaydı?

Turcel Orman
Turcel Orman

Arsene Wenger, Fransız eski futbolcu ve teknik direktördür. 1949 yılında doğduğu Strasbourg'da futbola başladı. Stoper olarak oynayan Wenger, 1.91 boyunda bir savunma oyuncusuydu. 1981 yılına kadar Strasbourg'da oynayan ve 32 yaşında futbolu bırakan Wenger'in parlak bir futbolculuk hayatı olmadı.

Haberin Devamı

Arsene Wenger kariyeri ve başarıları

1981 yılında futbolu bırakıp teknik direktörlük hayatına başlayan Arsene Wenger, ilk tecrübesini Strasbourg genç takımında yaşadı. 1983 yılında Cannes'a yardımcı antrenör olarak gitti ve ilk profesyonel teknik direktörlük deneyimini 1984-1987 yılları arasında Fransa'nın Nancy takımında yaşadı.

Burada gösterdiği performansla 1987'de Monaco'nun başına getirildi ve kariyerinde önemli bir adım atmış oldu. Arsenal'deki kadar uzun olmasa da Monaco'da tam 7 sene çalıştı ve 1994'te ayrıldı. 1995 yılında ilginç bir karar alarak Japonya Ligi takımlarından Nagoya Grampus Eight'in başına geçti. 1994 Dünya Kupası'nı analiz etmekle sorumlu olan ekibin bir parçası olan Wenger, Japon kulübünün yoğun ısrarları, yüklü maaş teklifi ve Gary Lineker'in de orada olması sonucu teklifi kabul etti. 1996 yılının sonuna kadar orada çalıştı ve nihayet efsanenin başlayacağı yere, Arsenal'in başına geçti.

Haberin Devamı

Arsene Wenger kimdir, kaç yaşında Arsene Wenger kariyeri, başarıları

Arsenalde aralıksız 22 sene çalışan Arsene Wenger, 1998, 2002 ve 2004 yıllarında üç defa Premier Lig şampiyonu oldu. 1998, 2002, 2003 ve 2014 yıllarındaysa FA Cup'ı kazandı. 22 sene içerisinde Avrupa'da yalnızca iki defa final oynama başarısı gösteren Wengerli Arsenal, 2002 UEFA Kupası finalinde Galatasaray'a; 2006 Şampiyonlar Ligi finalindeyse Barcelona'ya yenilerek Avrupa'da hiç kupa kazanamadı.

Buna rağmen kulübün müthiş bir ekonomiye sahip olmasında ve her yıl düzenli olarak büyük kar elde etmesinde başrol oynayan Wenger, 22 sene boyunca kulübün başında kaldı.

Arsene Wenger kimdir, kaç yaşında Arsene Wenger kariyeri, başarıları

2017-2018 sezonu itibarıyla Arsenal'deki görevinden ayrılan 68 yaşındaki teknik adamın yeni durağının neresi olacağı merakla bekleniyor. Tatilini Türkiye'de geçirmesi ve Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç'la görüşeceği haberleri gidebileceği takımlardan birinin Fenerbahçe olma ihtimalini doğuruyor.

Benzer İçerikler