Geri Dön
Uçakta yolcu olan 85 tesisatçıdan hiçbiri bozulan tuvaleti tamir edemedi

Uçakta yolcu olan 85 tesisatçıdan hiçbiri bozulan tuvaleti tamir edemedi

Oslo'dan Münih'e sefer düzenleyen bir Norveç Havayolları uçağı, uçakta iş gezisi için bulunan tam 85 (kimi kaynaklara göre 60) tesisatçı olmasına rağmen tuvalette çıkan arıza sebebiyle kalktığı havaalanına geri dönmek zorunda kaldı. Uçağın tuvaletinde çıkan arızaya dışarıdan müdahale edilmesi gerektiği için 85 tesisatçı yolcu arızayı gideremedi.

Turcel Orman
Turcel Orman

Norveçli Rorkjop adlı firmada çalışan 85 tesisatçının patronu CEO Frank Olsen, uçakta kendi şirketlerinde çalışan ve arızayı kısa sürede giderebilecek çok sayıda çalışan olmasına rağmen tuvaletin arızasının ancak dışarıdan giderilebilecek bir arıza olması sebebiyle kimsenin olaya müdahil olamadığını söyleyerek çalışanlarını savundu.

Haberin Devamı

Bu ironik ve eğlenceli olay için CEO Olsen, "Tuvaleti tamir etmeyi çok isterdik. Ama ancak dışarıdan çözülebilecek bir sorundu. Biz de 10.000 metre irtifada bir personelimizi tehlikeye atmak istemedik" yorumunda bulundu.

Uçak, Oslo'daki Gardermoen Havaalanı'na doğru dönmek zorunda kalınca uçakta gülüşmelerin yaşandığını ve herkesin bu çelişkili fakat komik durumdan ötürü eğlendiğini söyledi.

Tesisatçılara "iş gezisi" var denildiğinde şüphesiz bunu hayal etmemişlerdir. Biraz eğlenmeyi, dinlenmeyi, bir süre işten uzaklaşmayı beklerken adamlara uçakta iş çıkmış. Neyse ki yapabilecekleri fazla bir şey olmadığından ingiliz anahtarları ellerinde kalmış.

Uçakta yolcu olan 85 tesisatçıdan hiçbiri bozulan tuvaleti tamir edemedi

CEO Olsen'in de dediği gibi tesisatçılar uçan uçaktan çıkıp kendilerini riske atarak tuvaleti tamir edecek değillerdi. Tamam hepsi tesisatçı ama hiçbiri Mario veya Luigi değil. Havalarda uçup ateşlerden atlayıp prensesi (ya da tuvaleti) kurtaramazlardı. O yüzden mecburen havalandıkları yere geri dönmek zorunda kalmışlar.

Haberin Devamı

Döndükleri havaalanındaki meslektaşları kısa bir süre içerisinde tuvaletteki arızayı gidererek iş gezisinin kaldığı yerden devam etmesini sağlamış.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler