Ramen ne demek?
Ramen kelimesi internette sıklıkla karşımıza çıkıyor. Peki hakkında ne biliyoruz? Ramen ne demek? Nasıl yapılır? İşte ramen hakkında bilmeniz gerekenler...
Ramen ne demek?
Ramen, Çin mutfağının en önemli yemeklerinden biri olan eriştenin, yani noodle'ın, Japon mutfağındaki karşılığı. 'Raamen' şeklinde a harfi uzatılarak okunan ramen, sadece Japon mutfağının değil, aynı zamanda Uzakdoğu mutfağının da en önemli yemeklerinden biri.
Ramen malzemeleri
Ramen malzemeleri oldukça çeşitli ve renkli. Çoğunlukla çorba içinde sunulan ramen, et suyuyla hazırlanıyor. Ramen malzemeleri şöyle: Dilimlenmiş et, kurutulmuş deniz yosunu yani nori, kamaboko, mısır ve Uzakdoğu mutfağının en önemli besin öğelerinden biri olan taze soğan. Ramen, çoğunlukla çorba içinde hazırlansa da sadece erişteden oluşan başka bir çeşidi de var.
Ramen erişteleri nasıl olmalı?
Ramende kullanılan noodle'ların, yani eriştelerin belirli bir standardı yok. Kalın, ince, kurdele şeklinde olabilir bu erişteler. Keza şekil olarak da düz veyahut kırışık da olabilir. Ramen eriştelerinin tek bir tipi yoktur.
Ramen çeşitleri
Japon mutfağının olmazsa olmazı olan ramenin pek çok çeşidi var.
- Soya soslu ramen
- Asahikawa ramen
- Hakodate ramen
- Kitakata ramen
- Sanmamen
- Hakata ramen
- Nagahama ramen
- Kumamoto ramen
- Kagoşima ramen
- Tsukemen
- Banşu ramen
- Okayama ramen
- Tokuşima ramen
- Wakayama ramen
- Omiçi ramen
- Seiaburanose ramen
- Tantanmen
- Hiyaşi ramen
- Takayama ramen
- Tokyo tonkotsu ramen
- Hakata ramen
- Tokyo ramen
- Tsukemen