Pitbull köpeği nasıl bulundu? Pitbull tarihi ve özellikleri
Pitbull köpeği nasıl bulundu merak ediliyor. Pitbull cinsiyle ilgili fazlaca saldırı haberi çıkmasından ötürü pitbull tarihi ve özellikleri araştırma konusu oldu.
Dünyanın en güçlü fakat en tehlikeli köpeği olarak bilinen Pitbull cinsi köpekler haberlere sık sık konu oluyor. Özellikle insanlara ve bazen de doğadaki diğer hayvanlara saldırmaları onları korkulan bir cins haline getiriyor. Beslenmesinin yasaklanmasını isteyenler de çoğunlukta. Peki pitbull köpeği nasıl bulundu? İşte kısaca pitbull tarihi...
Pitbull köpeği nasıl bulundu? Hangi köpeklerin karışımı?
Köpekler 4 ayrı gruba ayrılır. Tazılar, sürü köpekleri, mastif/bulldog ve av köpekleri. Pitbull cinsi ise Amerikan Pitbull Terrier olarak bilinir. 19. yüzyılda bulldog ve değişik türdeki terrier'ların çiftleştirilmesiyle ortaya çıkan Amerikan Staffordshire Bullterrier tür, minyatür bir pitbull'dur. Amerikan Staffordshire Bullterrier, Amerikalı üreticiler tarafından tercih edilen bu ırk, ağırlığı arttırılıp kafatası ve çenesi güçlendirilerek pitbull, yani Amerikan Staffordshire üretildi.
Pitbull özellikleri
Pitbull türü köpekler kaslı, tıknaz, bodur ve çok güçlüdür. Çeneleri ve kafatasları ekstra güçlü olan bu tür görür görmez tanınabilir. Alın yapısı, boynu ve tuğla şeklindeki kafası çok karakteristiktir. Kulakları çoğunlukla kesik ve diktir. Gözleri yuvarlak, dişleri makasa benzer şekilde üst üste geçmelidir.
Başka köpeklerle, yabancılarla ve farklı türdeki hayvanlarla anlaşamaz. Karşısındaki hayvanın büyüklüğüne aldırış etmeksizin saldırmaya eğilimlidir. Acıya karşı toleransı yüksektir. Sahibine ve ailesine itaatte en iyi köpeklerdendir. Nispeten zor eğitilir.
Burun: Delikleri geniş. her renge sahip olabilir.
Boyun: Kaslı ve biraz kavisli. Omuzlarından kafasına doğru hiç kırışmadan direkt uzanır.
Omuzlar: Güçlü ve adalelidir.
Sırt: Güçlü, kısa ve düz. Kuyruğuna doğru biraz eğime sahiptir. Karnı ise içe çekilmiş vaziyettedir.
Göğüs: Derin; fakat fazla geniş değildir.
Kuyruk: Vücuda göre kısa, aşağıdan konumlu, uca doğru zarifçe incelir. Asla kıvrık ya da sırtta halka şeklinde veya kesik değildir.
Bacaklar: Ön bacaklar düz, kalın ve yuvarlak kemiklidir. Bilekler diktir. Arka bacaklar adaleli, topuklar yere dik ve ne içe ne de dışa dönük olmamalıdır. Ayaklar orta büyüklükte, kavisli ve sağlamdır. Yürüyüş yuvarlanma hissi vermeksizin esnek olmalıdır.
Tüyler: Kısa, yatık ve dokunulduğunda serttir.
Renk: Her renk ve desen kabul edilir.
Ağırlık: Önemli değildir. Dişilerde 22–26 kg, erkeklerde 26–30 kg tercih edilen ağırlıktır...
Çene: Kısa ve güçlüdür.106 kg kuvvete sahiptir.
Ayak: Ayak kasları gelişmiştir.