Geri Dön
M1 metro hattı nedir?

M1 metro hattı nedir?

Büyük şehirlerin en önemli ulaşım araçlarından biri olan metro hem hızlı hem de konforlu olarak bizlere hizmet vermektedir. İstanbul’da da birçok metro hattı bulunmaktadır. Onlardan birisi de M1 metro hattıdır. M1 metro hattı nedir?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

M1 metro hattı nedir?

M1A Yenikapı - Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı - Kirazlı metro hattı, İstanbul'da yer alan demiryolu hatlarından biridir.

M1 metro hattı ne zaman açıldı?

1989 yılında hizmete açılmıştır. Günlük ortalama 220.000 yolcuyla M2 hattının ardından İstanbul ulaşımında en çok kullanılan üçüncü raylı sistemdir.

M1 metro hattı nedir

M1 metro hattı kaç kilometredir? Kaç durak vardır?

Hat uzunluğu 26,10 kilometre olan hatta 23 istasyon bulunmaktadır.

M1 metro hattı hangi saatler arası açıktır?

Hat, hafta içi 06:00-00:00 saatleri arasında yoğun zamanlarda Yenikapı - Otogar arasında 3 dakika, Otogar - Atatürk Havalimanı arasında 6 dakika da bir sıklıkla çalışır. Otogar - Kirazlı arasında yapılan günlük 24.000 yolcu taşıma kapasiteli metro hattının resmî açılışı 14 Haziran 2013 günü gerçekleştirilmiştir. Yenikapı istasyonundan başlayan hat Otogar istasyonuna geldiğinde iki yöne ayrılır: ana hat Atatürk Havalimanı yönüne, diğer hat Kirazlı yönüne gider.

M1 metro hattı nedir

M1A durakları hangileridir?

M1A Yenikapı - Atatürk Havalimanı, Metro İstanbul’un ilk raylı sistem işletmesidir. M1 işletmesinin ilk bölümünü oluşturan hat, Yenikapı entegrasyon bölgesinden başlar, Bayrampaşa bölgesinden geçerek Otogar İstasyonu’na ulaşır. Merter istikametini takip ederek Zeytinburnu’ndan geçen ve Atatürk Havalimanı'na kadar uzanan M1A Hattı, Suriçi bölgesini havalimanına bağlar.

M1 metro hattı nedir

M1B durakları hangileridir?

M1B işletmesi, Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında M1A hattı ile ortak yapılmaktadır. Otogar İstasyonu’ndan sonra ayrılan hat, Esenler ve Bağcılar Meydan’dan geçerek Kirazlı bölgesinde M3 Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir metro hattı ile entegre olarak sonlanmaktadır.

M1 metro hattı nedir

Benzer İçerikler