Lahmacun siparişinde 2 ile 3 arasında kalınan o an ne zaman kısalır?
İbrahim Tatlıses'le özdeşleşen lahmacun yeteri kadar önem vermediğimiz bir yiyecek gibi geliyor bana açıkçası. Turistlere sorun, 'Türk mutfağı?' deyin onlara. 'Ooo, Turkish kebab' diyecekler, 'Doner' diyecekler en ö'süzünden. Arkadaşım nereye 'doner' yahu? Koskoca lahmacun varken meydanda, nedir bu lahmacunu hiçe saymak?
Lahmacunun yeterince popüler olmadığını düşünüyorum ve bu durumun da beni içten içte örselediğini düşünüyorum.
Neyi eksik?
Lezzeti, spesifik tadı, pratikliği, doyuruculuğu...
Salata ekle, limon sık; oh mis!
Her anlamda çok rahat bir fast food olabilir lahmacun.
Hamburgerlerle midemimizi tıka basa dolduracağımıza 2-3 lahmacunla yolumuza devam edebiliriz, hem de çok değil sadece 15 dakikada.
Ama işte söz konusu rakamlar olduğunda ortada ciddi bir karışıklık var.
Daha ben lahmacun siparişinde "2 mi yesem 3 mi yesem..." diye düşünmeyen bir adam görmedim, duymadım, bilmiyorum.
2 lahmacun yediğinde doymuyorsun.
3 lahmacun yediğinde şişiyorsun.
Çare 'fındık lahmacun' olabilir ama kimse kusura bakmasın ama fındık lahmacun kültürü henüz net olarak oturmuş değil.
Düşünsenize, koskoca yıllık lahmacun ancak meşhur hamburgerciler sayesinde 'fast food'laştı, ondan önce ancak ve ancak bir kebapçı şirketinin LIFESTYLE kategorisinin/departmanının editörüydü, muhabiriydi, bölüm şefiydi; ama bir şeyiydi.
Artık bağımsızlaştı ancak kafamızda hala eski kalıplar var.
2'yse 2, 3'se 3...
Lahmacun siparişinde 2 ile 3 arasında kalınan o an minimuma düşmeden henüz tam olarak gelişemeyeceğiz.
Bu da sosyal mesajım!