Geri Dön
KTM nedir?

KTM nedir?

Askerlik yapanların duyduğu kelimelerden birisi de KTM. Vatani görev sırasında birçok kişinin denk geldiği KTM’ye Molatik olduk. KTM nedir? Gelin birlikte inceleyelim…

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

KTM nedir?

KTM nedir

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki askeri birliklere katılacak ya da evlerine dönecek askerleri gidecekleri bölgelere ulaştırmak için oluşturulan merkezlere Kabul Toplama Merkezleri yani KTM denir.

Mehmetçikler, vatani görevlerini yerine getirirken bir süre KTM'de misafir edildikten sonra görev yerlerine güven içinde ulaştırılıyor.

Yakın dönemde inşa edilen KTM'lerde pastane, kantin, internet, televizyon ve oyun salonları, hediyelik eşya mağazası, giyim reyonu, lokanta, telefon hizmetleri, PTT ve ATM'ler askerlere hizmet veriyor.

KTM nedir

Yatakhanesinden, yemekhanesine, sosyal tesislerinden, sağlık hizmetlerine kadar hijyen kurallarına çok önem verilen KTM'lerde üç öğün yemek de veriliyor.

KTM'ye gerek birliklerinden memleketlerine izin, terhis gibi nedenlerle gitmek üzere gelen gerekse memleketlerinden birliklerine gitmek üzere katılan erbaş ve erlerin önce görevlilerce kayıt ve kabul işlemi yapılır. Her askere koğuşu, dolabı, yemekhanesi, banyosu gösterilerek KTM tanıtılır.

Erbaş ve erler burada bulundukları süre içerisinde çarşı iznine gerek olmaksızın tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Benzer İçerikler