Geri Dön
Genç işsizlere devlet maaşı müjdesi

Genç işsizlere devlet maaşı müjdesi

Çalışma Bakanlığı, 18-25 yaşındaki gençlerin istihdamı için 'Bir senden bir benden' kampanyası başlattı. Projeye göre 1-3 işçi çalıştıran işyerlerinde istihdam edilecek gençlerin, prim ve vergiler dahil tüm maaşını bir ay devlet, bir ay işletme ödeyecek. 1-3 çalışanı olan 1 milyondan fazla işletme var. Kısacası: YAŞASIN!

Rüya Salik
Rüya Salik

Hayatınızın en verimli, en heyecanlı dönemini evde pinekleyerek geçirmek kadar kötü bir şey olamaz. 18-25 yaş arasındayken, hem de işsizken, ne yapılabilir ki? Gün boyunca pineklenen evde, ses olsun diye açılan televizyonla koca bir gün geçirmek nedir; yaşayan bilir... Miskinlik ve boşvermişlikten kumandaya uzanmaya bile erinmek... Tekrar programları ve reklam bombardımanına ziyadesiyle gark olmak... Utanmak, bozarmak, sinirlenmek, gülmek... Beyniniz gerilir, her geçen gün sinirleriniz bozulur. Hayatı sorgulamaya başlarsınız, "Okuduk okuduk da ne oldu?" diye düşünür, saçmasapan iş görüşmelerine gider, günlerce cevap bekler, gelmeyince yine depresyonun en dibine sürüklenirsiniz. Hiçbir şirket sizi kaale almaz. Neden? Deneyiminiz yok! E sen işe almazsan, o işe almazsa; nasıl deneyim kazanacağım? İşte işsizlik, böyle bir kısırdöngü... Ve bu yaşlarda başınıza gelebilecek en fena şey! Ne yazık ki ülkemizdeki çoğu genç de bu dertten muzdarip...

Haberin Devamı

Günden güne büyüyen genç işsizliği sorununa nihayet Çalışma Bakanlığı el attı. Artık 18-25 yaşındaki gençlerin istihdamı için ekstra bir çaba harcanacak. Kampanyanın adı, 'Bir senden bir benden'! Projeye göre, istihdam edilecek gençlerin prim ve vergiler dahil tüm maaşını bir ay devlet, bir ay işletme ödeyecek. Tabii bahsettiğimiz 'maaş', asgari ücret... Yani 1.603 lira! Neye yeter? Orası başka bir yazı konusu...

Genç işsizlere devlet maaşı müjdesi

Ülkemizdeki genç işsizlik (15-24 yaş) oranı yüzde 19.3...

Mezuniyet alanlarına göre bakarsak, hukuk ve sağlık mezunları en çok iş bulabilenlerin başında geliyor. Örneğin; hukuk ve tıp fakültesi mezunu olan her 100 kişiden sadece 6’sı iş bulamıyor.

Güzel sanatlar ve gazetecilik bölümlerinden mezun olan gençlerde iş bulamama sorunu daha yüksek oranda seyrediyor. Güzel Sanatlar'dan mezun olanların yüzde 22'ye yakını şu an işsiz. Gazetecilikten mezun olanların da yüzde 19'u işsiz.

Haberin Devamı

Genç arkadaşlarımıza iş bulma ve bunu sürdürülebilir kılma yolunda başarılar dilemekten başka çare yok... Umarız Çalışma Bakanlığı'nın son hamlesi işinize yarar :)

Benzer İçerikler