Geri Dön
Bulimia nedir?

Bulimia nedir?

Bulimia kelimesini sıklıkla duyuyoruz. Peki anlamını biliyor muyuz? Bulimia nedir? Bulimia'nın tedavisi var mı? İşte bulimia hakkında bilmemiz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bulimia nedir?

Haberin Devamı

İnternetin gelişimiyle birlikte pek çok hastalığı Google'a sormaya başladık. Bulimia da bu hastalıklardan biri. Yeme-çıkarma bağımlılığı diyerek özetleyebileceğimiz bulimia, uzman dilinde 'bulimia nervoza' olarak anılıyor.

Şişmanlamaktan korku duyarlar

Bulimia'da sık sık yeme krizleri yaşanır. Bulimia mağduru olan kişi, vücuduna kısa bir zaman aralığında aşırı miktarda kalori alır. Açlık krizlerini kontrol altına alamayan bulimikler, yeme krizlerinden ötürü utanç duyar ve bu kriz anlarını saklamaya çalışırlar. Normal kiloda olsalar dahi şişmanlamaktan korkarlar.

Bulimia ne sıklıkta görülür?

Bulimia genellikle yetişkinlik döneminin ilk zamanlarında görülür. Her 100 kişiden 1'inde görülebilen bu hastalığa genellikle genç kadınlarda rastlanır. Bulimia mağdurları şişmanlamamak için yeme krizlerinden sonra yediklerini kusarak vücuttan atarlar.

Haberin Devamı

Bulimia tedavi edilebilir mi?

Bulimia, sanılanın aksine kolay tedavi edilebilen bir ruhsal hastalık. Yapılan araştırmalara göre her üç bulimikten biri psikoterapi sayesinde hayatına sağlıklı bir şekilde devam edebiliyor. Yüzdeliğin diğer kısmını oluşturan grupta da psikoterapinin olumlu etkilerinden bahsedilebilir.

Bulimia belirtileri

Bulimia'nın belirtileri olarak şunları sıralayabiliriz: Gizli yemek yemek, kiloyla ilgili endişe duymak, yemek yemekten memnun olmamak, kusma krizleri, yeme krizleri, kişilerin vücutlarıyla ilgili çeşitli endişeler duyması...

Benzer İçerikler