Geri Dön
Bir hareketle göklere çıkarıp bir hatayla yerin dibine sokmak ne kadar doğru?

Bir hareketle göklere çıkarıp bir hatayla yerin dibine sokmak ne kadar doğru?

Her şeyi hızlı yaşıyoruz artık. Dünyada milyarlarca insan var ve bazılarıyla iletişime geçiyoruz. Teknolojinin gelişmesi de bizleri daha geniş kitlelere ulaşabiliyoruz. Haliyle tanıdığımız insanları tek bir hareketleriyle göklere çıkarıp, yerin dibine sokabiliyoruz. Molatik olduk biz de bu duruma.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Hayatımızın her dönemi birileriyle iletişim haline geçiyoruz. Kimi ile iletişimimiz yıllar sürerken bazıları kısa süreli hayatımızda yer kaplıyorlar. Bazıları da sadece sanal ortamda tanıdığımız kişiler oluyor. Biz biraz bu sanal ortama göz atacağız.

Haberin Devamı

"Sen mükemmel bir detaysın"

Bir hareketle göklere çıkarıp bir hatayla yerin dibine sokmak ne kadar doğru

Sosyal mecralarda sık sık denk geldiğimiz bu kategori birini göklere çıkarıp yerin dibine sokmaktır. Özellikle ünlülerin başına geliyor bu tip şeyler. Ünlü ya da fenomen birisi güzel bir olaya imza attığı vakit onu göklere çıkarıyor sosyal medya kullanıcıları. Herkes o ismi konuşmaya başlıyor. “Sen mükemmel bir detaysın” minvalinde itici, samimiyetsiz cümlelerle kişiyi övmeye başlıyorlar. Hayatınız boyunca hiç mi iyilik görmediniz? Veyahut bu kişiyi nereden bu kadar tanıyorsunuz ki övme ihtiyacı duyuyorsunuz? Tamam, güzel bir işe imza atmış olabilir ancak belki kendi dünyasında bambaşka işler yapıyordur. Tabii ki güzel bir hareket tebrik edilmeli ama abartmadan yapılamaz mı bu durum? Aynı durum saçma sapan ilişkiler için de geçerli. Harika çift olarak övdüğünüz kişiler 2 hafta sonra bambaşka kişilerle yollarına devam ediyorlar.

Haberin Devamı

"Sen ne kadar rezilsin"

Bir hareketle göklere çıkarıp bir hatayla yerin dibine sokmak ne kadar doğru

Ha keza tam tersi bir durum da söz konusu. Kahramanımız bir hataya imza atmıştır ve sosyal mecra adeta adalet dağıtmaya başlar. “Sen ne kadar rezilsin”, “Bunları yapmaya utanmadın mı?” şeklinde kişilere yüklenilmeye başlanıyor. Kişi hatasını kabul edip, bunu telafi etmeye çalışsa bile işe yaramıyor bu durum. Çünkü artık linç kültürü devreye girmiştir. Hata yapanın savunulması söz konusu dahi olamaz. Artık suçludur ve ömrünün sonuna kadar linç edilmesi gerekmektedir.

Sanırım sosyal medyanın en büyük zararı bu oldu. Herkes kendi adaletini kabul ettirme çabasında. Hata ya da güzellik yapılınca ortada durup bunu değerlendirme imkanı kalmıyor. Ya vuracaksın ona ya da çıkaracaksın göklere...

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler