80 yıl sonra yeni bir çikolata çeşidi üretildi
İsviçre merkezli şeker ve tatlı ürünleri üreten bir şirket lal adını verdiği pembe renkli yeni bir çikolata çeşidi üretmeyi başardı.
Dünya 80 yıl sonra yeni bir çikolata çeşidine merhaba dedi.
Dünyanın en büyük kakao imalatçısı Barry Callebaut AG tarafından geliştirilen ve 'lal' adı verilen pembe renkli yeni çikolata çeşidinin tadı ekşi ama tatlı olarak tanımlanıyor.
İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan şirket bu yeni çeşit ve tat için tam 10 yıl çalıştı. Şirketin CEO'su Antoine de Saint- Affrique doğal, renkli ve hedonistik olarak tanımladığı lal çikolata için tutkulu bir yanının olmasının yanı sıra çikolatanın özgünlüğünü de koruduğunu ifade etti. Şirketin CEO'su yeni çikolatanın Y kuşağını hedef alan bir ürün olduğunu da sözlerine ekledi.
Son yıllarda üretilen kalıp sabunlardan tutun da tatil paketlerine kadar birçok ürünün hedef kitlesini Y kuşağı oluşturuyor. Bu durumun farkında olan çikolata üreticileri de satış hedeflerini Y kuşağı temelli belirliyor.
Lal çikolatayı üreten şirketin araştırma ve geliştirme departmanı kakao çekirdeklerini 10 yıl boyunca inceledi ve lal çikolatayı üretirken herhangi bir meyve kullanmadı.
CEO De Saint-Affrique lal çikolata üretmek için kullanılan kakao çekirdeklerinin Fildişi Sahili, Ekvador ve Brezilya'dan ithal edildiğini, çikolatanın pembe rengini işlem sürecinde ortaya çıkan tozdan aldığını belirtti.
Lal çikolatanın da aileye katılması ile birlikte bugün itibari ile dünyada sütlü, beyaz ve bitter de olmak üzere 4 çeşit çikolata türü bulunuyor.
İlk kalıp çikolata 1847 yılında İngiltere'nin Briston kentinde bulunan Fry Brothers şirketi tarafından üretildi. Fry Brothers'ın kalıp çikolata üretiminden önce çikolata yalnızca içecek olarak tüketilen bir gıda ürünüydü. Lal çikolatadan önce üretilen son çikolata Nestle tarafından 1930 yılında üretilen beyaz çikolataydı.
Lal çikolatayı üreten şirket yeni çeşidin 2018 yılında Sevgililer Günü'nde önce piyasaya sürmeyi planlıyor.