Geri Dön
Ukrayna hakkında ilginç bilgiler

Ukrayna hakkında ilginç bilgiler

Karadeniz komşumuz olan Ukrayna hakkında ne kadar bilginiz var? Doğu Avrupa’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan Ukrayna hakkında ilginç bilgiler haberimizde…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığına kavuşan Ukrayna her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Ukrayna hakkında ilginç bilgiler

Ukrayna’ya, bir zamanlar “Ekmek Sepeti” deniliyordu. Bir zamanlar ülkenin tarım alanında yaptığı yenilikler ve kullandığı yöntemlerden dolayı bu isimle anılıyordu.

Ukrayna hakkında ilginç bilgiler

Kreşatik Caddesi Ukrayna’da

Dünyanın en kısa ve en geniş caddesi Ukrayana’da bulunuyor. Kiev’in ana caddesi olan Kreşatik Caddesi, yalnızca 1200 metre uzunluğunda. İkinci Dünya Savaşı sırasında zarar görmüş en önemli noktalardan birisidir.

Ukrayna hakkında ilginç bilgiler

Dünyanın en büyük uçağı burada yapıldı

Uçuşla ilgilenenlerin ismini yakından tanıdığı Antonov An-225 Mriya’nın üretildiği yer başkent Kiev. 6 motoru, 88,4 metre en geniş kanat açıklığı ve 285.000 kilogram ağırlığı nedeniyle şu ana kadar yapılmış en büyük uçak olarak bilinir.

Haberin Devamı

Gaz Lambasını icat edildiği ülke

Lviv, ayrıca ilk gaz lambasının üretildiği yer olarak bilinir. Golden Star isimli adlı bir dükkanda yerel bir eczacı tarafından icat edilmiştir. Aynı binada Gasova Lampa isimli bir kafeterya yer almaktadır.

Ukrayna hakkında ilginç bilgiler

Dünya’da 7 Miras alanı olarak bilinen ülke

Geniş sınırları içerisinde, Kiev’deki Azize Sofya Katedrali ve Bağlantılı Manastır Binaları, Kiev-Pechersk Manastırı, Lviv – Tarihi Şehir Merkezi, Struve Jeodezik Arkı, Bukovinalı ve Dalmaçyalı Metropolitlerinin Konutu, Hersonisos Antik Kenti, Polonya ve Ukrayna’nın Karpat Bölgelerindeki Ahşap Tserkvaslar, Karpatlardaki ve Avrupa’nın Diğer Bölgelerindeki İlkel Kayın Ormanları da dâhil olmak üzere yedi Dünya Mirası alanı bulunmaktadır.

Ukrayna hakkında ilginç bilgiler

Shevchenko'yu çıkaran topraklar

Futbol kariyeri ile adını efsaneler arasına yazdıran Andri Shevchenko'yu unutmamak gerek. 2000'lerin Milan'ında adından en çok söz ettiren Shevchenko şimdilerde emekli olduğu yeşil sahalara yedek kulübeleriyle dönüş yaptı. 3 yıldır Ukrayna milli takımının hocalığını üstleniyor.

Benzer İçerikler