Geri Dön
Ivy League okulları nedir? Ivy League okulları hangileri? Ivy League tarihi

Ivy League okulları nedir? Ivy League okulları hangileri? Ivy League tarihi

Eğitimde kalitenin sembolü olarak bilinen Ivy League okulları nedir? 8 okulun birleşmesiyle oluşan Ivy League okulları hangileri? Ivy League okulları ya da Ivy League üniversiteleri nerede?

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Tüm dünyada kaliteli eğitimin sembolü olarak bilinen ve en prestijli kurumlardan oluşan Ivy League 8 okulu barındırır. Ivy League'i oluşturan 8 okulun hepsi ABD'nin farklı farklı eyaletlerinde bulunuyor. Türkçeye 'Sarmaşık Birliği' olarak çevrilen Ivy League, en başlarda bir spor ligi olarak kurulmuş, şimdilerde ise eğitimde bir marka haline gelmiş ve öğrenci kabulündeki sıkı kurallarıyla tanınmıştır.

Haberin Devamı

Ivy League okulları hangiler? Ivy League üniversiteleri

Ivy League okulları nedir Ivy League okulları hangileri Ivy League tarihi

ABD'nin ayrı ayrı yerlerinde bulunan Ivy League üniversiteleri ve kuruluş tarihleri şöyle:

Harvard Üniversitesi - Boston, Massachussets - 1636
Yale Üniversitesi - Connecticut, New Heaven - 1701
Columbia Üniversitesi- New York - 1754
Brown Üniversitesi - Rhode Island, Providence - 1764
Princeton Üniversitesi - New Jersey, Princeton - 1746
Pennysylvania Üniversitesi - Pennysylvania, Philadelphia - 1740
Dartmouth Koleji - New Hampshire - 1769
Cornell Üniversitesi - New York, Ithaca - 1865

Ivy League tarihi

Ivy League okulları nedir Ivy League okulları hangileri Ivy League tarihi

Ivy League, ABD'nin kuzey doğusunda bulunan 8 üniversiteyi kapsayacak şekilde bir spor ligi olarak ortaya çıktı.Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Pennysylvania, Princeton ve Yale'nin Amerikan futbolu takımlarının yer aldığı bu ligin atletik konferansına 'Ivy League' denir. Fakat bu lige mensup okullar aynı zamanda girmesi oldukça zor, akademik açıdan son derece başarılı ve çok seçici okullardır.

Haberin Devamı

Spor ligi olarak başlayan bu oluşum zaman içerisinde eğitim kalitesini de kapsayarak insanların diline pelesenk olmuştur. Ivy League'e ait Amerikan futbolu maçları da hala devam etmekte ve büyük ilgi görmektedir. Amerikan futbolunun en değerli altyapı oyuncuları buradan çıkar ve her sene gerçekleşen Ivy League finaline 'The Game' adı verilir.

Üniversitelere 'Ivy League' yani 'Sarmaşık Ligi' denme sebebi ise 8 okulun da tarihlerinin çok eskilere dayanması ve binalarının yüzlerce yıllık sarmaşıklarla kaplı olmasıdır.

Benzer İçerikler