Geri Dön
Dünya Makarna Günü nedir?

Dünya Makarna Günü nedir?

Dünya Makarna Günü, bir yemek türünü onurlandırmak için belirlenen günlerden yalnızca biri. Dünya Makarna Günü nedir? Dünya Makarna Günü ne zaman kutlanıyor?

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Dünya Makarna Günü nedir?

Dünya Makarna Günü, ilginç bir şekilde Türk makarna üreticilerinin fikri olarak ortaya çıkmış. Sonrasında makarna hakkında etkinlikler ile toplantıların düzenlendiği, uluslararası anlamda kutlanan özel bir güne dönüşmüş. Her yıl bir şehirde düzenlenen etkinliklerde makarna üreticileri bir araya geliyor.

Dünya Makarna Günü ne zaman?

En sevilen yemeklerden biri olan ve İtalyan mutfağının vazgeçilmezlerinden sayılan makarna, çok uzun zamandır hayatımızda. Onlarca farklı sosla tatlandırılabilen ve eşlik ettiği neredeyse tüm yemeklerin yanına yakışan makarna, çok seviliyor. Bu sevginin sonucu olarak ortaya çıkan Dünya Makarna Günü, önemli bir simge. 1998 yılından beri her 25 Ekim'de kutlanan bu özel günün fikir babası ise Türk makarna sanayicileri.

Dünya Makarna Günü nasıl ortaya çıktı?

1995 yılında bir araya gelen Dünya Makarna Sanayicileri, Roma'da toplandı ve o toplantıda böyle bir özel gün fikrini ortaya atıldı. Bu özel gün düşüncesi 1997 yılında Amerika'da konuşuldu ve 25 Ekim'in Dünya Makarna Günü olarak kutlanması da o toplantıda kararlaştırıldı. Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen organizasyonda çeşitli etkinlikler yapılıyor. Organizasyon, bu sene Dubai'de gerçekleştiriliyor.

Makarna sosu nasıl yapılır?

Dünya Makarna Günü nedir

Dünya Makarna Günü'nü kutlamak için evinde makarna yapmak isteyen herkesin kolaylıkla makarnasını daha lezzetli hale getirebileceği soslardan biri, bolonez sos. Bolonez sos, hem Türk damak tadına uygun hem de yapımı basit. Birlikte şöyle lezzetli bir bolonez sos yapalım:

Bolonez sos malzemeler:

yarım çay bardağı zeytinyağı
1 orta büyüklükte soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Fesleğen
1 bardak dolusu küp doğranmış domates
Yarım çay bardağı ketçap
1 yemek kaşığı salça
200 gram kıyma

Bolonez sos tarifi

Tavaya önce zeytinyağını dökün ve sarımsakları bu yağda kavurun. Daha sonra rendelenmiş soğan ve kıymayı ekleyin. Kıymanın tane tane olmasının ardından da salçayı dökün. Karıştırdıktan sonra domatesi ekleyin ve ardından baharatları ekin. Birkaç dakika kaynatıp ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Makarnanın üstüne bol bol döktükten sonra sosunuz hazır.

Benzer İçerikler