Dünya'nın sonu mu geliyor?
Son dönemlerde Dünya'nın birçok bölgesinde yaşanan yanardağ patlamaları, depremler ve tsunami felaketleri kıyametin habercisi mi?
Doğal felaketler için sık sık kıyamet alameti yorumları yapılır. Özellikle son aylarda Pasifik Deprem Kuşağı'nda yaşanan yanardağ patlamaları, depremler ve tsunami akıllara kıyameti getiriyor.
Alaska'da 23 Ocak 2018'de yerel saatle 00:31'de meydana gelen ve şiddeti önce 8.2 olarak açıklanan ve sonra 7.9 olarak düzeltilen deprem, Alaska, Kanada ve Hawaii için tsunami alarmı verilmesine sebep oldu.
YouTube'da CenkTosunFans kanalına yüklenen bir video, Alaska'da meydana gelen deprem sırasında gökyüzünde oluşan şimşekleri gösteriyor ve 'Dünya'ya neler oluyor?' sorusu soruluyor.
Alaska'daki depremin hemen ardından Endonezya'da da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 10-20 saniye kadar sürdü.
Bir başka felaket haberi de geçtiğimiz Salı sabahı Japonya'dan geldi. Başkent Tokyo'nun kuzeybatısında yer alan Kusatsu-Shirane Yanardağı'nın patlaması sonucu oluşan çığ sebebiyle 3 kişi yaşamını yitirdi.
2018 yılında patlaması beklenen yanardağlar...
Filipniler'de bu hafta Mayon Yanardağı'nın patlaması sebebiyle bölgede yaşayan 56 bin kişi tahliye edildi.
Endonezya'da faaliyete geçen Agung ve Sinabung yanardağlarında da her an büyük bir patlamanın yaşanabileceği belirtiliyor.
Son dönemlerde sıkça yaşanan Güneş tutulmaları, Süper Ay ve doğal felaketler kıyamet tartışmalarının da fitilini ateşledi.
Bazı komplo teorisyenleri yaşanan felaketlerin İncil'de geçtiğini söylüyor.
Kayıp Gezegen X Nibiru'nun da önümüzdeki Mayıs ayında Dünya'ya çarparak kıyameti koparacağı iddialarını hatırlatanlar da var.
Kayıp Gezegen X Nibiru Mayıs ayında Dünya'ya çarpacak!
Yaşanan felaketler kıyametin habercisi midir bilemiyoruz fakat bu vakaların mantıklı bir açıklaması var.
Endonezya'dan Japonya'ya, Hawaii'den Alaska'ya kadar uzanan bölge Pasifik Deprem Kuşağı olarak adlandırılıyor. Bu hat üzerinde son derece büyük yanardağlar, tektonik plakalar ve deprem bölgeleri yer alıyor.
Dünya üzerinde en çok dalma zonu Pasifik Deprem Kuşağı'nda bulunuyor. Bu sebeple bölge tektonik faaliyetler açısından son derece hareketli. Bir tektonik plakanın diğer üzerinde hareket etmesine dalma zonu adı veriliyor.
Tektonik plakalar yılda yalnızca birkaç cm hareket eder. Fakat bir deprem meydana geldiğinde bu hareket birkaç saniyede birkaç metreye kadar çıkabilir. Bu durum sarsıntılara ve magmadaki lav akışının hızlanmasına sebep olur.
Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu