Milliyet ExecutiveZeka küpü, sır küpü

Zeka küpü, sır küpü

07.09.2024 - 02:38 | Son Güncellenme:

Kavrama yeteneği keskin kişiye ‘zeka küpü’; ser verip sır vermeyene de ‘sır küpü’ denir. Yapay zeka ise her iki benzetmeyi birden hak ediyor: Hem 'akıl yürütme' yeteneğiyle, hem de bilinmezleriyle...

Zeka küpü, sır küpü

SERKAN ARMAN- Ekonomideki rolü gittikçe artan yapay zeka şimdi de e-ihracatçının önünü açıyor. Bu sayımızda Ticaret Bakanlığı’nın e-ihracatçılara yönelik yapay zeka kılavuzunda öne çıkanları okuyacaksınız. Müşteri davranışlarını analiz etmekten yurtdışında kullanılacak markayı belirlemeye kadar birçok işlem artık çok kolay...

Haberin Devamı

Yapay zeka çağında şirketlerin İnsan Kaynakları Direktörleri’nin, yani CHRO’ların oyun kurucu rolü de daha fazla öne çıkıyor. Bu sayımızda Data Expert işbirliğinde BMI tarafından yürütülen ‘Türkiye’nin En Etkin 50 CHRO’su araştırmasının sonuçlarını da okuyacaksınız. 50 CHRO’nun gösterdiği dönüşüm liderliği rolü çok ilham verici.

Başka neler mi var?

*TAV Havalimanları CEO’su Serkan Kaptan, “Havayolu erişilebilir oldukça dünyanın daha iyi bir yer olmasına da katkı sunuyor” diyor.

* Re-Pie Portföy Pazarlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslı Öztürk bireysel yatırımcının normalde parçası olamayacakları yatırımlara katılımını mümkün kılan Girişim Sermayesi Yatırım Fonları ile Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı anlatıyor. 

Haberin Devamı

* Bulut tabanlı eğlence biletlemesi yapan dünyadaki ilk 5 oyuncudan biri olabilmeyi hedefleyen Biletinial, Avrupa’yı da gözüne kestirdi. Ulaş Uslu, bir unicorn olma yolculuğundaki hedeflerini paylaşıyor.

*Merve Yomralıoğlu Sargın yazlık evlerini, Parma Sole’ye yani ‘Parma Güneşi’ne çevirmiş. Şile’deki gastronomi ve turizm çalışmaları ilginizi çekecek.

* Yazarlarımız Zeynep Aktaş, Çağdaş Ertuna, Şükrü Andaç ve Servet Yıldırım yine farklı bakış açıları sunuyor.

İyi okumalar...