Milliyet ExecutiveŞirketler lider kadroları güçlendiriyor

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

07.09.2024 - 04:58 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Havacılıktan finansa enerjiden sağlığa önde gelen şirketlerde gerçekleşen Data Expert’in derlediği atamalar şöyle:

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Barış Alparslan - Arçelik / Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Arçelik’te üst düzey bir atama gerçekleşti. Yatırım bankacılığı ve finans alanında çeşitli görevlerde bulunan, 5 yılı aşkın süredir de Koç Holding Finans Koordinatörlüğü görevini yürüten Barış Alparslan, Arçelik’in Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine getirildi.

Barış Alparslan, Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra 2007 yılında HSBC Bank A.Ş.’de Yatırım Bankacılığı Analisti olarak kariyer yolculuğuna başladı. 2010-2011 yılları arasında Nomura Bank International Plc., CEE, CIS & Türkiye’de Yatırım Bankacılığı Uzmanı, 2011-2014 yılları arasında Deutsche Bank A.Ş. Yatırım Bankacılığı Uzmanı olarak çalışan Barış Alparslan, 2014-2018 yılları arasında Deutsche Bank A.Ş.’de sırasıyla Yatırım Bankacılığı Müdürü ve Yatırım Bankacılığı Direktörü görevlerini üstlendi. Alparslan, 2019 yılında Koç Topluluğu’na katılarak, 5 yıl boyunca Koç Holding Finans Koordinatörü olarak görev aldı. Kariyeri boyunca hem Türkiye’de hem globalde birçok şirket birleşme ve satın alma, sermaye ve borçlanma araçları piyasaları ile özelleştirme projelerine liderlik eden Alparslan, iki yılı aşkın süredir Arçelik’te Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Özkan Çimen’in yerine 1 Ağustos 2024 itibarıyla görevine başladı.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Çiğdem Ünal Küçük - UPS / Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Ülke Pazarlama Müdürü 

Yurt içi ve yurt dışı lojistik çözümleriyle 100 yılı aşkın süredir müşterilerinin gönderi ihtiyaçlarını karşılamaya devam eden UPS, sektörün deneyimli isimlerinden Çiğdem Ünal Küçük’ü Türkiye, Orta Doğu ve Afrika (MEA) Ülke Pazarlama Müdürü olarak atadığını duyurdu. Marka yönetimi ile pazarlama stratejileri geliştirme konularında 18 yıllık deneyime sahip olan Küçük, sorumlu olduğu pazarlarda UPS marka iletişimi, büyüme stratejileri, fiyatlandırma ve gelir artışından sorumlu olacak. Ülke Başkanı olan Tolga Biga’ya doğrudan rapor verecek. Pazarlama ve iletişim stratejilerinin yanı sıra müşteri ilişkileri yönetiminde, ihtiyaçlara yönelik hedeflerin belirlenmesinden sorumlu olacak. Türkiye merkezli olarak, Ticaret Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen İhracat Akademisi programı gibi projelerde liderlik yaparak, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin yeni pazarlara açılmaları için gerekli bilgi, içgörü ve stratejilerle donatılmalarına yardımcı olacak.

Haberin Devamı

The University of Chicago ekonomi bölümünden mezun olan Çiğdem Ünal Küçük, kariyerinde birçok önemli pozisyonda görev aldı. Son olarak, Divan Grubu’nda Marka ve Kurumsal İletişim Kıdemli Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı ve markanın dönüşümü ile pazarlama stratejilerinin geliştirilmesine öncülük etti. Küçük, Divan Grubu’ndan önce Amazon Türkiye, TeknoSA, Mey/Diageo ve Coca-Cola İçecek’te kilit pozisyonlarda büyüme ve pazarlamaya katkıda bulundu.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Başak Tanses - Dünyagöz Hastaneler Grubu / Kurumsal İletişim Müdürü

1996 yılında hizmet vermeye başlayan Dünyagöz Hastaneler Grubu, yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Başak Tanses, Dünyagöz Hastaneler Grubu, Kurumsal İletişim Müdürü olarak atandı.

Haberin Devamı

Yeditepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun olan Başak Tanses, profesyonel kariyerine 2011 yılında İşte İletişim’de Marka Temsilcisi olarak başladı.

Kariyerine, 2013-2016 yılları arasında Team İletişim ve Danışmanlık ajansında Marka Direktörü olarak devam eden Tanses, 2016 yılında Contactplus İletişim Hizmetleri’nde Kıdemli Medya İlişkileri Direktörü olarak görev almaya başladı.

Başak Tanses, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nda Kurumsal İletişim Müdürü pozisyonuna atanmadan önce Contactplus İletişim Hizmetleri’nde Kıdemli Medya ve Dış İlişkiler İş Geliştirme Direktörü olarak çalışmaktaydı. 1996 yılında hizmet vermeye başlayan Dünyagöz Hastaneler Grubu, günde 8.000 poliklinik ve 1.000 ameliyat kapasitesiyle yurt içi ve yurt dışında toplam 31 ayrı noktada sağlık hizmeti veriyor. Dünyagöz öğretim üyesi ve uzman doktorlardan oluşan 350 kişilik medikal kadroya, 3500’e yakın personele sahip.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Didem Şekerel Erdoğan - NIQ (NielsenIQ + GfK) / Türkiye Genel Müdürü - NielsenIQ / D. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika E-ticaret Bölge Bşk. Yrd.

Dünyanın önde gelen bilgi hizmetleri ve tüketici zekası şirketi NielsenIQ ve yine dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden GfK’nın stratejik birleşmesi ile Didem Şekerel Erdoğan, NIQ (NielsenIQ + GfK) Türkiye Genel Müdürü ve NielsenIQ Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika E-ticaret Bölge Başkan Yardımcılığına terfi etti.

Didem Şekerel Erdoğan, NIQ (NielsenIQ + GfK) Türkiye Genel Müdürü görevine ek olarak yeni sorumluluğunda Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki 40’tan fazla ülkeyi kapsayacak şekilde, kıtalar arası geniş bir sorumluluk üstlendi. Erdoğan, yeni sorumlulukları kapsamında NielsenIQ’nun EEMEA e-ticaret ekiplerine de liderlik edecek ve stratejilerine yön verecek.

Erdogan, günümüzün hızlı değişen dünyasında veri analitiğinin; pazarı okumak, değerlendirmek ve stratejik bir şekilde yaklaşmak için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, tanımlayıcı ve betimleyici analizlerin ötesinde kestirimsel (predictive) ve öngörücü (prescriptive) geleceği tahminleyen yapay zeka uygulamaları ile başarıya giden yolu gösteren, taktik üreten ve stratejileri ortaya koyan modelleri yorumlayabilme becerisinin ön plana çıktığı yeni bir dönemde olunduğunu söyledi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Fırat Kuruca - Aksigorta / Genel Müdür

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grubu şirketlerinde sinerji fırsatlarından yararlanmak ve Sabancı Topluluğu’na bağlı sigorta şirketlerinin içinde bulunduğu pazarlardaki etkinliğini en üst seviyeye çıkartacak yapılanmayı sağlamak amacıyla Agesa Genel Müdürü Fırat Kuruca, Agesa’daki mevcut görev ve sorumluluklarına ek olarak 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla Aksigorta Genel Müdür Vekili görevine atanmıştı.

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grubu’ndaki entegrasyon çalışmaları doğrultusunda, hali hazırda Agesa Genel Müdürü ve Aksigorta Genel Müdür Vekili olarak görev yapan Fırat Kuruca, Agesa Genel Müdürü rolüne ilave olarak, asaleten Aksigorta Genel Müdürü olarak atandı. 

Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitiren Fırat Kuruca, iş hayatına 1989 yılında başladı.

Kuruca, 2005 yılında Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldığı AvivaSA’da, 2017 yılında Genel Müdürlük görevine getirilmişti. Kuruca son olarak 1 Haziran 2024 itibarıyla, mevcut görev ve sorumluluklarına ek olarak Aksigorta’da Genel Müdür Vekili olarak görev aldı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Levent Ulusoy - ÜNLÜ & Co / Kurumsal İletişim ve Pazarlama Kıdemli Direktörü 

Yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi alanında faaliyetlerini sürdüren ÜNLÜ & Co, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Kıdemli Direktörlüğü görevine Levent Ulusoy’u atadı. Ulusoy yeni rolünde, şirketin iş hedefleri doğrultusunda dijital ve konvansiyonel pazarlama, iletişim ve sürdürülebilirlik stratejilerini geliştirme sorumluluğunu üstlenecek.

Levent Ulusoy yeni göreviyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Başta dijital mecralar olmak üzere yenilikçi, etkili ve bütünsel çalışmalarla ÜNLÜ & Co ve iştiraklerini iş hedeflerine ulaşmasına destek olacağız. Bunun yanında girişimcilik, kapsayıcılık, eğitim ve sanat alanlarında süregelen etki yatırımlarımızdan aldığımız güçle ÜNLÜ & Co’yu sürdürülebilirlik alanında da öncü finansal kurumlardan biri haline getirmeyi amaçlıyoruz.” Koç Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Ulusoy, MBA derecesini Yeditepe Üniversitesi’nde tamamladı. Havacılık, danışmanlık ve finans sektörlerinde 20 yıla yakın tecrübesi bulunan Ulusoy son olarak 2015-2024 arası Alternatif Bank ve iştiraklerinin Kurumsal İletişim, Marka Yönetimi, Dijital Pazarlama ve Sürdürülebilirlik çalışmalarına liderlik ederek dönüşüm süreçlerine katkıda bulundu.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Pınar Pehlivan - Corendon Airlines / Kurumsal İletişim ve Pazarlama Kıdemli Müdürü

Havacılık sektörünün öncü markalarından Corendon Airlines kadrosunu güçlendirdi. Marka yönetimi alanında zengin bir deneyime sahip olan Pınar Pehlivan, Corendon Airlines’ın Kurumsal İletişim ve Pazarlama Kıdemli Müdürü oldu.

Corendon Airlines’ın marka iletişimi çalışmalarına yeni dönemde Pınar Pehlivan liderlik ediyor. Pehlivan’ın sorumlulukları arasında; Corendon Airlines’ın yurtiçi ve yurt dışı marka yönetim stratejisini oluşturmak ve marka performansını geliştirici faaliyetler planlamak bulunuyor. Bununla beraber Pınar Pehlivan; reklam, halkla ilişkiler, sponsorluk, etkinlik yönetimi, sosyal medya gibi alanların etkin kullanımı için iş ortaklarının koordinasyonunu ve efektif bir kurumsal iletişim yapısının tesis edilmesini sağlayacak.

İzmir Amerikan Kız Koleji ardından Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Pınar Pehlivan, daha önce Alarko Turizm Grubu-Hillside’da Misafir İlişkileri Yöneticisi ve Misafir Hizmetleri Bölüm Müdürlüğü, Yedi İletişim Ajans Müdürü, Gloria Sports Arena’da Pazarlama Müdürü, The Land of Legends’da Pazarlama ve PR Müdürü ve Band Turizm A.Ş.’de Kurumsal İletişim ve Pazarlama Grup Müdürü olarak görev yaptı. Pehlivan ayrıca Ocak 2018’de kurulan Marka Yönetimi ve Pazarlama Stratejileri Danışmanlığı veren PH Organizasyon’un kurucu üyesi idi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Melike Varul - DHL Global Forwarding / Satış ve Pazarlama Direktörü

DHL’in uzman taşımacılık kolu DHL Global Forwarding’te Satış ve Pazarlama Direktörlüğü koltuğuna Melike Varul oturdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Melike Varul, meslek hayatına 2004 yılında Hava ve Deniz Taşımacılığı İthalat Uzmanı olarak başlamış ve 2008 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür. 2008 yılında DHL Global Forwarding bünyesine Saha Satış Uzmanı olarak katılan Varul,  ardından Avrupa Hat Geliştirme Müdürü, İç Satış ve Satış Destek Müdürü ve son olarak da  Türkiye Saha Satış Müdürü rollerini üstlenerek şirketin ticari faaliyetlerine önemli katkılarda bulunmuştur. 2023 yılında Koç Üniversitesi’nde Mini MBA eğitimini tamamlayan Varul, şirket içinde düzenlenen Certified International Forwarder (CIF) programı kapsamındaki eğitmenlik görevini de halen sürdürmektedir.

Kariyeri boyunca lojistik sektörünün farklı kademelerinde yer alan Varul’un güçlü bir mesleki deneyimi bulunuyor. Kurulduğu 1815 yılından bu yana müşterilerinin ürünlerini dünyanın her noktasına ulaştıran ve lojistik alanında uçtan uca hizmet sunan DHL Global Forwarding, her ülkeye ve her ülkeden teslimatlar sunmayı taahhüt ediyor.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Turgay Çavaş - Kuveyt Türk Yatırım / Genel Müdür Yardımcısı

Kuveyt Türk Yatırım’a üst düzey stratejik atamalar yapıldı. Kuveyt Türk Yatırım Genel Müdür Yardımcısı olarak Turgay Çavaş atanırken; Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) birikimine sahip olan Abdulkadir Sadıkoğlu da Kuveyt Türk Yatırım Kurumsal Finansman Direktörlüğü görevine getirildi. Kuveyt Türk’ün yüzde yüz iştiraki olarak kurulan ve 11 Temmuz 2024 tarihinde SPK’dan faaliyet iznini alan Kuveyt Türk Yatırım, bireysel ve kurumsal müşterilerin 360 derece yatırım ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetler sunacak.

Turgay Çavaş, 2007 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına 2008 yılında Eksim Yatırım Holding bünyesinde Dış Ticaret Uzmanı olarak adım atan Çavaş, bankacılık kariyerine 2014 yılında Kuveyt Türk’te Hazine Grup Müdürlüğü’nde Uzman olarak başladı. Hazine grubunda yaptığı farklı görevlerin ardından, 2020-2024 yılları arasında Finansal Kurumlar Müdürü olarak görevine devam etti ve aynı dönemde Yatırım Bankacılığı Servisi’ni de yönetti. KT Kira Sertifikaları VKŞ ve KT Sukuk VKŞ A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliklerini devam ettiren Turgay Çavaş, 2024 yılı itibariyle Kuveyt Türk Yatırım Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Abdulkadir Sadıkoğlu - Kuveyt Türk Yatırım / Kurumsal Finansman Direktörü

Abdulkadir Sadıkoğlu, 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 2019 yılında London Business School (LBS) Finans bölümünden Yüksek Lisans (MiF) derecesini almaya hak kazandı. Mesleki kariyerine 2009 yılında Sermaye Piyasası Kurulu Denetleme Dairesi’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Sonrasında sırasıyla Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi ile Ortaklıklar Finansmanı Dairesi’nde Uzman ve Başuzman olarak görevine devam etti. 2013-2017 yılları arasında Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü İkincil Piyasalar Komitesi’nde Türkiye’yi temsil etti. Abdulkadir Sadıkoğlu, 2024 yılında Kuveyt Türk Yatırım’a Kurumsal Finansman Direktörü olarak atandı.