Milliyet Executiveİş dünyası önemli transferler yaptı

İş dünyası önemli transferler yaptı

26.08.2024 - 21:33 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları devam ettirdi.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Farklı şirketlerde yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı. Data Expert’in derlediği bazı yeni şirket görevlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Nevra Onursal Karaağaç - Hitit / Genel Müdür

Havacılık teknolojisi şirketi Hitit’de Genel Müdürlük (CEO) görevine Nevra Onursal Karaağaç atandı. Kurulduğu 1994 yılından bu yana şirketin kurucu ortağı Nur Gökman tarafından yürütülen bu görevi, 18 yıldır şirket bünyesinde çalışan, 2018’den beri de yönetim ekibinde Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı rolündeki Karaağaç yürütecek. Karaağaç, ekibiyle birlikte 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren teknoloji ve yazılımları dünya genelinde 6 kıtada 49 ülkedeki 70’ten fazla havayolu ve 700’ün üzerinde havalimanında kullanılan, 65’ten fazla bankacılık ve ödeme sistemiyle entegre çalışan bir teknolojik ağ sayesinde 6.5 milyar dolarlık bir satış hacmine aracılık eden Hitit’i yönetecek. 2006'da şirkette Kreatif Direktör olarak başlayan Karaağaç, Marka Yöneticisi ve Pazarlama Direktörü olarak çalıştıktan sonra, 2018'de Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmişti. Karaağaç, Hitit’in global markalaşma yolculuğunda tasarım, reklam, pazarlama, satış, strateji, iş geliştirme ve halka arza uzanan kilit projelere ve stratejik adımlara öncülük etti. Karaağaç, 2002'de Wunderman NYC’de stajyer olarak başladığı kariyerine 2003-2004'te Pittsburgh’da On3 Creative Grup bünyesinde devam etti. Hitit’e katılmadan önce Leo Burnett İstanbul’da görev yapan Karaağaç, Koç Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini 2002'de İletişim Tasarımı üzerine Carnegie Mellon University’de, yüksek lisans eğitimini ise Milano’daki Domus Akademi’de Etkileşim Tasarımı alanında tamamladı.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Temel Kotil - Çalık Enerji / CEO 

Temel Kotil, 1 Ağustos 2024 itibarıyla Çalık Enerji’nin CEO’luk görevini üstlendi. İTÜ Uçak Mühendisliği'nden 1983'te mezun olan Kotil, 1986’da Michigan Üniversitesi Uçak Mühendisliği'nde yüksek lisansını, 1987’de aynı üniversitede Makine Mühendisliği'nde ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği doktorasını tamamladı. 1991-1993 arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde havacılık ve ileri kompozit laboratuvarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yapan Kotil, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet verdi ve aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Fakülte Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı görevlerinin ardından 2003'te THY’deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005'te THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. 2005 - 2011 arasında THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2010 - 2012 arası Sun Express Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2015 - 2023 arası TUSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Kotil, 2016 - 2024 arası TUSAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Murat Yılmaz - ING Yatırım / Genel Müdür

Dijitalleşme yolculuğunda attığı adımlarla artık tamamen dijital hale gelen ING Türkiye’nin iştiraki ING Yatırım’da üst düzey bir atama gerçekleşti. Murat Yılmaz, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ING Yatırım Genel Müdürü olarak atandı. Yılmaz yeni görevinde, ING Türkiye’nin Borsa İstanbul’da işlem gören piyasalar ve finansal ürünler politikalarına liderlik edecek. Murat Yılmaz, lisans eğitimini 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde tamamladı. London Business School ve Lausanne International Institute for Management’ta liderlik programlarına katıldı. Kariyerine 1996 yılında Intermedya Grup’ta ekonomi alanında gazeteci-editör olarak başlayan Yılmaz, 1998-2014 yılları arasında Yapı Kredi Bankası’nda sırasıyla Müfettiş, Şube Müdürü, Saha Müdürü ve Bölge Müdürü olarak görev aldı. 2014 yılından itibaren HSBC’de satış ve operasyon ekiplerine liderlik ederek, önemli dönüşüm projelerine imza attı. Yılmaz, son olarak HSBC’de Satış ve Müşteri Kanalları Grup Başkanı olarak görev yapıyordu.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Daniele Mazzarella - Prysmian / Türkiye CEO’su

Prysmian Güney Avrupa Bölge CFO’su Daniele Mazzarella, Türkiye CEO’su olarak atandı. 24 yıldır Prysmian bünyesinde çalışmalarını sürdüren Daniele Mazzarella, eylül ayı itibarıyla Prysmian Türkiye’nin yönetimini üstlenecek. 30.000’in üzerinde çalışanıyla 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Prysmian, Türkiye CEO pozisyonu için Daniele Mazzarella’yı atadı. Mazzarella yeni göreviyle, Prysmian Türkiye’nin sektördeki konumunu daha da sağlamlaştırmayı amaçlıyor. 1996 yılında İtalya Bocconi Üniversitesi’nden mezun olan Daniele Mazzarella, 1997’de iş hayatına ilk adımını attı. 1997’de Thyssen Krupp Group’ta Kontrolör olarak görev alan başarılı isim, 1999’da Yönetim Raporlaması Kontrolörü olarak atandı. 2000 yılında Pirelli Kabel şirketinde Kıdemli Kontrolör olarak çalışan Mazzarella, 2005'te Prysmian SpA’de Lojistik Kontrolörü olarak göreve başladı. 2007 yılında Prysmian Finlandiya CFO’su, 2011 yılı sonrasında ise Prysmian Kuzey Amerika ve ardından 2018’de Prysmian Güney Avrupa Bölge CFO’su olarak çalışmalarını sürdürdü. Prysmian çatısı altında geçirdiği 24 yıllık deneyiminde farklı görevlerde yer alan ve 2018’den beri Prysmian’ın Güney Avrupa Bölge CFO’luğunu üstlenen Daniele Mazzarella, eylül itibarıyla Prysmian Türkiye CEO’su olarak çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Duygu Erdem - Wilo / Türkiye Genel Müdürü

Wilo’nun Türkiye Genel Müdürlüğü görevine Duygu Erdem atandı. 2020 yılından bu yana Wilo Türkiye'de Finans Müdürü olarak görev yapan Erdem, markanın Türkiye faaliyetlerine liderlik edecek. Türkiye’de su teknolojilerinin geleceği için çalışan Wilo, Duygu Erdem’i Türkiye Genel Müdürü olarak atadı. Wilo Türkiye’nin ilk kadın Genel Müdürü olan Erdem, şirketin mali yapısının güçlendirilmesinde önemli rol oynadı. Erdem, yeni görevinde Wilo’nun Türkiye’deki stratejik hedeflerine ulaşmasına ve operasyonel verimliliğin artırılmasına liderlik edecek. Wilo’nun global yapılanmasında, Ocak 2024 itibarıyla Türkiye ve Orta Asya satış alanı kurulmuş ve merkezinin İstanbul olması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda, Aralık 2021’den beri Wilo Türkiye Genel Müdürü olan Altuğ Arkaya, Türkiye ve Orta Asya İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. Mali işler alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Duygu Erdem, elektronik, gayrimenkul, teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren uluslararası firmalarda görev aldı ve finansal süreçlerin iyileştirilmesi ile mali performansın artırılması konularında önemli katkılar sundu. Lisans hayatına ODTÜ Ekonomi Bölümü’nde başlayan Erdem, lisans eğitiminden sonra İngiltere’de University of Liverpool’da İşletme Yüksek Lisansı (MBA) yaptı.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Ayşe Dirik - Yıldız Holding ve Türkiye İştiraklerinden Sorumlu CLO

Yıldız Holding ve Türkiye İştiraklerinden Sorumlu Chief Legal Officer görevine Ayşe Dirik atandı. Yıldız Holding’in kurumsallaşma, yalınlaşma ve yerinden yönetim prensipleri doğrultusunda kurulan Yıldız Holding ve Türkiye İştirakleri Hukuk Ofisi’nin çalışmalarına Ayşe Dirik liderlik edecek. Dirik, Yıldız Holding ve Türkiye İştiraklerinden Sorumlu Chief Legal Officer (CLO) olarak atandı. Lisans eğitimini 1999 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Ayşe Dirik, kariyerine 2001’de Strazburg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde avukat olarak başladı. Yüksek lisans eğitimini 2003’te London School of Economics and Political Science’da tamamlayan Dirik, 2004-2006 arası Salans Hukuk Bürosu’nda, 2006-2013 arası ise Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı’nda avukat olarak çalıştı. Ayşe Dirik, Yıldız Holding’deki yeni görevinden önce Eczacıbaşı Holding’de sırasıyla hukuk danışmanı ve başhukuk müşaviri olarak görev yaptı.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Nursezil Küçük Koçak - Yapı Kredi / Krediler Genel Müdür Yardımcısı

Yapı Kredi’de Kurumsal ve Ticari Kredi Tahsis Grup Direktörü olarak görev yapan Nursezil Küçük Koçak, resmi onayları takiben Krediler Genel Müdür Yardımcısı olarak atanacak. Nursezil Küçük Koçak’tan önce, söz konusu görevi, 2 Temmuz 2024’te Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Mehmet Erkan Akbulut yürütüyordu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden 2002 yılında mezun olan Nursezil Küçük Koçak, Koç Üniversitesi’nde yöneticilere yönelik İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programını 2022 yılında tamamladı. Nursezil Küçük Koçak, profesyonel iş hayatına 2003 yılında Yapı Kredi’de başladı, 2012 yılına kadar Kredi Tahsis Uzmanı olarak görev aldı. 2012-2013 yılları arasında Kurumsal Kredi Tahsis Müdürü olarak görev yapan Nursezil Küçük Koçak, sonrasında ise 2014 yılına kadar Krediler Tahsis Bölge Müdürü olarak çalıştı. Bu görevinin ardından sırasıyla Ticari Kredi Bölge Tahsis, Ticari Kredi Tahsis ve İhtisas, İştirak Kredileri ve Kurumsal Krediler Tahsis birimlerinde Direktör olarak görevini sürdürdü. Ağustos 2020’den bu yana Kurumsal ve Ticari Kredi Tahsis Grup Direktörü olarak görev alan Nursezil Küçük Koçak, resmi onayları takiben Krediler Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve devam edecek.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Osman Albora - Mey|Diageo/ Pazarlama Direktörü

Mey|Diageo Liderlik Takımı’nda gerçekleşen atamayla, şirketin yeni Pazarlama Direktörü Osman Albora oldu. Pazarlama alanında 22 yılı aşkın deneyime sahip olan Osman Albora, 1 Temmuz 2024 itibarıyla Mey|Diageo’nun pazarlama stratejilerinin geliştirilmesine ve uygulanmasına liderlik ediyor. Albora, bu pozisyonda aynı zamanda Diageo Global Pazarlama Liderlik Takımı Üyesi olarak da yer alacak. Koç Üniversitesi İşletme ve Ekonomi bölümlerinden mezun olan Albora, kariyerine 2002'de Yapı Kredi'de Hazine Yönetici Yardımcısı olarak başladı. 2003- 2007 arası P&G Türkiye’de Ürün Müdür Yardımcısı ve ardından Kıdemli Ürün Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2012-2013 arası Pazarlama Direktörü olarak Johnson & Johnson’da çalışan Albora, 2013-2019 arası Unilever Türkiye ve Unilever Birleşik Arap Emirlikleri pazarlama ve satış fonksiyonlarında yöneticilik görevleri üstlendi. Albora, 2019-2022 arası Samsung BAE’de Genel Müdür Mobile olarak çalıştı. Coca-Cola Company Dubai ofisinde, 2022-2023 yıllarında Avrasya ve Orta Doğu’dan Sorumlu Kategori Direktörü olarak çalışan Albora; MeyIDiageo’ya katılmadan, yine aynı şirketin Avrasya ve Orta Doğu’dan Sorumlu Kıdemli Kategori Direktörü olarak bölgedeki pazarlama faaliyetlerine liderlik ediyordu.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Mete Uslukılınç - MediaMarkt Türkiye / CCO

MediaMarkt Türkiye’nin üst yönetimine iki yeni isim dahil oldu. Mete Uslukılınç 1 Temmuz itibarıyla Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CCO) olarak MediaMarkt Türkiye bünyesine dahil oldu. Tolga Balta da 15 Temmuz itibarıyla Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CFO) olarak MediaMarkt Türkiye bünyesine katıldı. Uslukılınç, Eylül 2018’den Ocak 2024’e kadar Dyson Türkiye’de Genel Müdür olarak görev yaptı. Uslukılınç daha önce GfK Türkiye, Philips Türkiye ve Philips B.V. Hollanda gibi şirketlerde yönetici pozisyonlarında çalıştı. Dyson Türkiye’nin kurucu Genel Müdürü olarak, güçlü bir pazar stratejisi ile hacim ve satışları önemli ölçüde artırdı.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Tolga Balta - MediaMarkt Türkiye / CFO

Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CFO) görevini mevcut CFO Spyros Xenos’tan devralacak olan Tolga Balta, MediaMarkt Türkiye ailesinin transfer ettiği bir diğer üst düzey isim oldu. Balta, yıl sonunda emekliye ayrılacak olan mevcut CFO Spyros Xenos ile bir süre birlikte çalışacak. Xenos, 2004 yılından bu yana MediaMarktSaturn bünyesinde, kariyeri boyunca çok sayıda önemli pozisyonda bulundu. 2004’ten 2019’a kadar MediaMarkt Yunanistan CFO’su olarak görev yaptı ve 2020’den bu yana MediaMarkt Türkiye’nin finansal operasyonlarından sorumlu oldu. Xenos, şirketin büyüme ve başarısında önemli bir rol oynadı. Tolga Balta ise daha önce Adidas Grubu’nda Avrupa Gelişen Pazarlar CFO’su, PepsiCo’da Avrupa IT Organizasyonu CFO’su, Avrupa Tedarik Zinciri İçecekleri CFO’su ve Doğu Avrupa Operasyon Planlama Direktörü gibi çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Son olarak Reckitt Türkiye ve Orta Asya Bölgesi CFO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi görevini üstlenen Balta; yerel, bölgesel ve uluslararası finans rollerini kapsayan iş ortamlarının değişimine uyum sağlama konusundaki güçlü deneyimiyle, finansal stratejileri yönlendirmede ve büyüme hedeflerini desteklemede önemli bir rol üstlenecek.Teknik Operasyonlar Bakım, Yatırımlar ve İSGÇ Direktörü olarak görev yaptı. Güngör Lal bu yeni görevinde, şirketin tedarik servisleri süreçlerini planlama, yönetme ve geliştirme alanlarına liderlik edecek.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Özgür Kölükfakı - Pladis Türkiye - Orta Asya Başkanı ve Ülker CEO’su

Yıldız Holding’in atıştırmalık şirketi pladis, üst düzey liderlik kadrosunda önemli atamalar yapılacağını duyurdu. pladis TREECA (Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya) Bölgesi Başkanı ve Ülker CEO’su Mete Buyurgan 2025’in ikinci çeyreği itibarıyla pladis organizasyonunda doğrudan Global CEO’a Salmin Amin’e raporlayacağı uluslararası stratejik bir pozisyona getirilecek. Buyurgan 2025 yılının ikinci çeyreğine kadar mevcut görevlerine aynen devam edecek. Özgür Kölükfakı, pladis’e 9 Eylül 2024 itibarıyla gelecekteki pladis Türkiye - Orta Asya Başkanı ve Ülker CEO’su olarak katılacak. 2025 yılının ikinci çeyreği itibariyle bu görevleri üstlenecek. Kölükfakı aynı zamanda pladis İcra Komitesi üyesi ve Ülker Yönetim Kurulu üyesi olarak da yer alacak. Özgür Kölükfakı doğrudan Global CEO Salman Amin’e raporlayacak. 2025 yılının ikinci çeyreğine kadar devam edecek geçiş sürecinde Ülker CEO’su Mete Buyurgan Kölükfakı’ya destek verecek. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra İşletme Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Özgür Kölükfakı, 1998 yılında Marka Müdürü olarak katıldığı Unilever bünyesinde farklı coğrafya ve kategorilerde 25 yıla yakın üst düzey yönetici olarak görev yaptı. 2012-2015 arası Rusya Unilever’de Dondurma, Gıda ve İçecekten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak çalışan Kölükfakı, 2015-2019 yılları arasında İran ve Orta Asya’dan Sorumlu Genel Müdür, 2019-2022 yılları arasında ise Dondurma, İçecek ve Gıda Bölümünde Kuzey Afrika, Orta Doğu, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Belarus Bölgesi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Kölükfakı, pladis’teki görevine başlamadan önce 2023 yılından itibaren Hayat Kimya’nın Türkiye operasyonlarından sorumlu Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Burcu Cihan - Brisa / Pazarlama Direktörü

Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki Brisa, 1 Temmuz 2024 itibariyle Brisa Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı Evren Güzel’in, Temsa Skoda Ulaşım Araçları Genel Müdürü olarak atanmasını takiben, pazarlama fonksiyonunda gerçekleşen yeni organizasyonel yapılanmayı duyurdu. Pazarlama Direktörü pozisyonuna Burcu Cihan atandı. Bu kapsamda Uluslararası Pazarlar Direktörü Kemal Yılmaz ve Pazarlama Direktörü Burcu Cihan görevlerini CEO Haluk Kürkçü’ye bağlı olarak sürdürecekler. Brisa’da Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcılığını yürüten Evren Güzel’in 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Temsa Skoda Ulaşım Araçları Genel Müdürü olarak atanmasını takiben, pazarlama fonksiyonunda yeni organizasyonel değişiklikler duyuruldu. Uluslararası Pazarlar ve Pazarlama Direktörlükleri Genel Müdür’e doğrudan raporlayacak şekilde yeniden yapılandırıldı. Bu kapsamda Uluslararası Pazarlar Direktörü Kemal Yılmaz görevini CEO Haluk Kürkçü’ye bağlı olarak sürdürecek. ODTÜ İşletme mezunu olan Burcu Cihan, Koç Üniversitesi’nde Executive MBA ve MIT&Colombia İşletme Okulu’nda Dijital İşletme Yüksek Lisans programlarını tamamladı. Koç Grubu’nda 20 yılı aşkın bir süre pazarlama alanında çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, son olarak 2021- 2024 yılları arasında OPET Pazarlama Direktörlüğü görevini yürüttü. Haziran 2024 itibarıyla Brisa bünyesine katılan Cihan, Brisa’nın yeni Pazarlama Direktörü olarak atandı. Burcu Cihan, yeni görevinde Genel Müdür Haluk Kürkçü’ye rapor ederken iç pazara yönelik tüm pazarlama faaliyetlerini yönetecek. Bu kapsamda Pazarlama Mükemmelliği, Kanal Geliştirme ve Müşteri Deneyimi, Marka Yönetimi ve Dijital Pazarlama, Saha Mühendisliği, Ticari Ürünler ve Tüketici Ürünleri Pazarlama bölümleri doğrudan Burcu Cihan’a rapor edecek.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Mahmut Akten - Garanti BBVA / CEO

Garanti BBVA’nın yeni CEO’su bankacılık ve finans alanında uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip Mahmut Akten oldu. Akten, aynı zamanda BBVA Türkiye Ülke Müdürü görevine de atandı. Mahmut Akten, gerekli yasal prosedürler ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun izinlerinin tamamlanmasını takiben göreve başlayacak. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans diploması ve Carnegie Mellon Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisans diplomasına sahip olan Akten, 1999’da global inşaat malzemeleri şirketi Holcim’de kariyerine başladı. 2006 yılında McKinsey&Co.’ya katıldı, Boston ve İstanbul ofislerinde görev yaptı. Akten, 2012’de Garanti BBVA’ya katıldı ve 2022’ye kadar Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, Kurumsal, Yatırım Bankacılığı ve Global Piyasalar’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.