CaddeKral Charles, Dame Maggie Smith'e veda etti! 'Ulusal bir hazineydi'

Kral Charles, Dame Maggie Smith'e veda etti! 'Ulusal bir hazineydi'

29.09.2024 - 11:44 | Son Güncellenme:

Harry Potter'da Profesör Minerva McGonagall rolüyle bilinen ünlü oyuncu Dame Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Smith'in vefat haberi sonrası bir paylaşım da İngiltere Kralı Charles'tan geldi.

Kral Charles, Dame Maggie Smithe veda etti Ulusal bir hazineydi

Harry Potter filmlerinden tanınan Profesör Minerva McGonagall rolünü oynayan Dame Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Smith'in oğulları Toby Stephens ve Chris Larkin tarafından şu açıklama yapıldı;

Dame Maggie Smith'in ölümünü büyük bir üzüntüyle duyurmak zorundayız.Bu sabah, 27 Eylül Cuma günü erken saatlerde hastanede huzur içinde hayata veda etti. Son derece özel bir insandı, son anlarında arkadaşları ve ailesiyle birlikteydi. Geride, olağanüstü annelerini ve büyükannelerini kaybetmenin acısını yaşayan iki oğul ve beş sevgi dolu torun bıraktı. “Bu vesileyle Chelsea ve Westminster Hastanesi'nin harika personeline son günlerinde gösterdikleri özen ve sonsuz nezaket için teşekkür etmek istiyoruz.Tüm nazik mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyor ve şu anda mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ediyoruz.

"HARRY POTTER" OYUNCULARINDAN VEDA

'Harry Potter' oyuncuları Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint ve Bonnie Wright, yaptıkları açıklamalarla Smith'e veda ettiler.

"NEZAKETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM"

Film serisinde Hermione Granger rolünü canlandıran Emma Watson, sosyal medya sayfasından Maggie Smith ile bir karesini yayınlayarak; "Gençken Maggie'nin efsanesi hakkında hiçbir fikrim yoktu... Aynı seti paylaşacak kadar şanslı olduğum kadın. Ancak bir yetişkin olduğumda, ekranı mükemmelliğin tanımı bir insanla paylaştığımı anlamaya başladım. Dürüst, komik ve onurlu biriydi. Maggie, bir sürü erkek profesör vardı ve Tanrı şahidimdir ki, sen onların arasında kendini gösterdim. Tüm nezaketin için teşekkür ederim. Seni özleyeceğim" diye yazdı.

Haberin Devamı

"SEVGİYLE ANIYORUZ"

Tüm vedaların ardından İngiltere Kralı Charles da başsağlığı mesajı yayınladı. Charles, şu sözlere yer verdi:

Eşim ve ben Dame Maggie Smith'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Ulusal bir hazinenin üzerindeki perde inerken, dünyanın dört bir yanındaki herkese katılıyor ve onun birçok harika performansını ve hem sahnede hem de sahne dışında parıldayan sıcaklığını ve zekasını en büyük hayranlık ve sevgiyle anıyoruz.