Cadde'Harry Potter' oyuncuları, Profesör McGonagall'a veda etti

'Harry Potter' oyuncuları, Profesör McGonagall'a veda etti

28.09.2024 - 15:39 | Son Güncellenme:

İngiliz oyuncu Maggie Smith, 27 Eylül'de hayatını kaybetti. 'Harry Potter' serisinin oyuncuları Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint ve Bonnie Wright, yaptıkları açıklamalarla Profesör McGonagall karakterini canlandıran Smith'e veda ettiler.

Harry Potter oyuncuları, Profesör McGonagalla veda etti

'Harry Potter' serisinde canlandırdığı Profesör Minerva McGonagall rolüyle tanınan Dame Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Smith'in oğulları Toby Stephens ve Chris Larkin, ünlü ismin ölümüne ilişkin açıklama yaptı:

Haberin Devamı

Dame Maggie Smith'in ölümünü büyük bir üzüntüyle duyurmak zorundayız. Bu sabah, 27 Eylül Cuma günü erken saatlerde hastanede huzur içinde hayata veda etti. Son derece özel bir insandı, son anlarında arkadaşları ve ailesiyle birlikteydi. Geride, olağanüstü annelerini ve büyükannelerini kaybetmenin acısını yaşayan iki oğul ve beş sevgi dolu torun bıraktı. “Bu vesileyle Chelsea ve Westminster Hastanesi'nin harika personeline son günlerinde gösterdikleri özen ve sonsuz nezaket için teşekkür etmek istiyoruz. Tüm nazik mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyor ve şu anda mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ediyoruz.

Harry Potter oyuncuları, Profesör McGonagalla veda etti

'Harry Potter' oyuncuları Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint ve Bonnie Wright, yaptıkları açıklamalarla Smith'e veda ettiler.

Harry Potter oyuncuları, Profesör McGonagalla veda etti

"KENDİMİ HER ZAMAN ŞANSLI SAYACAĞIM"

Variety'ye konuşan Radclife; Smith'le dokuz yaşındayken ilk filmi 'David Copperfield' için masa başı okumaları sırasında tanıştığını söyledi. Gergin hissetmesine rağmen, Smith'in kendisini çabucak rahatlattığını ve 'inanılmaz nazik bir insan' olduğunu söyledi:

Çok zekiydi, dili çok sivriydi; aynı anda hem korkutup hem de etkileyebiliyordu ve herkesin size söyleyeceği gibi son derece komikti. Onunla çalıştığım için kendimi her zaman şanslı sayacağım.

Harry Potter oyuncuları, Profesör McGonagalla veda etti

"NEZAKETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM"

Film serisinde Hermione Granger rolünü canlandıran Emma Watson, sosyal medya sayfasından Maggie Smith ile bir karesini yayınlayarak; "Gençken Maggie'nin efsanesi hakkında hiçbir fikrim yoktu... Aynı seti paylaşacak kadar şanslı olduğum kadın. Ancak bir yetişkin olduğumda, ekranı mükemmelliğin tanımı bir insanla paylaştığımı anlamaya başladım. Dürüst, komik ve onurlu biriydi. Maggie, bir sürü erkek profesör vardı ve Tanrı şahidimdir ki, sen onların arasında kendini gösterdim. Tüm nezaketin için teşekkür ederim. Seni özleyeceğim" diye yazdı.

Haberin Devamı

Harry Potter oyuncuları, Profesör McGonagalla veda etti

Rupert Grint ise Instagram profil fotoğrafını, Maggie'nin yanağına bir öpücük kondurduğu bir fotoğrafla güncelleyerek Smith'e saygılarını sundu.

Harry Potter oyuncuları, Profesör McGonagalla veda etti

"AİLESİNE TAZİYELERİMİ SUNUYORUM"

Instagram sayfasından Smith'in fotoğrafını yayınlayan Bonnie Wright, "Çok sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz Gryffindor evi başkanımız. Harry Potter topluluğu tarafından çok özleneceksiniz. Maggie ile en sevdiğim sahne hepimizin Yule Balosu için dans etmeyi öğrendiğimiz sahneydi. McGonagall'ın sahip olduğu o mükemmel sertlik ve sevgi dolu ilgi dengesini çok iyi temsil ediyordu. Gryffindor'ları diken üstünde tutardı. Maggie'nin ailesine en derin taziyelerimi sunuyorum" mesajını paylaştı.