CaddeDünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiye'de! İçerisinde yok yok

Dünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiye'de! İçerisinde yok yok

12.10.2024 - 14:38 | Son Güncellenme:

Harry Potter serisinin İngiliz yazarı J.K. Rowling’e ait 88,5 metre uzunluğundaki mega yat 'Samsara', Fethiye'ye demir attı. J.K. Rowling'in yatın içerisinde olup olmadığı ise bilinmiyor.

Dünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiyede İçerisinde yok yok

Harry Potter serisinin İngiliz yazarı J.K. Rowling’e ait 88,5 metre uzunluğundaki Cayman Adaları bayraklı mega yat 'Samsara', Fethiye İskelesi’ne yanaştı. Ege kıyılarında mavi yolculuk yaparken, son 2 haftadır Göcek'te olan mega yata, 170 ton yakıt alındı. Yazar J.K. Rowling’in yatında olup olmadığı henüz öğrenilemedi.

Haberin Devamı

Samsara, yakıt ikmalinin ardından tekrar Göcek’e döndü. Öte yandan mega yatı gören yerli ve yabancı tatilciler, gün boyu fotoğraf çekildi.

Dünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiyede İçerisinde yok yok

Yatın 88,5 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde olduğu öğrenildi. Yatın iç özellikleri arasında 5 metrelik dairesel yüzme havuzu, sbir sinema salonu ve plaj kulübü yer alırken, 12 misafir kapasitesine sahip olan yatta 26 kişilik mürettebat bulunduğu öğrenildi.

J.K. ROWLİNG KİMDİR?

J.K. Rowling, Harry Potter serisiyle dünya çapında tanınan bir İngiliz yazardır. 1965'te İngiltere'de doğan Rowling, Fransızca eğitimi aldı ve genç yaşlardan itibaren yazmaya ilgi duydu. 1997'de yayımlanan ilk Harry Potter kitabı büyük bir başarı elde etti. Seri, 500 milyondan fazla satarak edebiyat dünyasında bir fenomen haline geldi ve sekiz filme uyarlandı. Rowling, kazandığı başarıyı hayırsever projelere yönlendirdi ve özellikle yoksulluk, çocuk refahı ve kadın hakları gibi konularda aktif rol aldı. Yazarlığı dışında, sosyal ve politik görüşleriyle de dikkat çeken Rowling, kadın hakları ve ifade özgürlüğü konularında cesur açıklamalarda bulunarak toplumda tartışmalar yarattı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiyede İçerisinde yok yok

Serinin sona ermesinin ardından, Robert Galbraith takma adıyla polisiye romanlar yazmaya başladı. Bu eserleri de olumlu eleştiriler aldı. Rowling, ayrıca The Casual Vacancy gibi yetişkinlere yönelik eserler de kaleme aldı. Kültürel ve toplumsal etkisi nedeniyle günümüzün en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilmektedir.