CaddeAyşe Barım soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı! Gözaltı öncesi şirketi kardeşine devretmiş

Ayşe Barım soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı! Gözaltı öncesi şirketi kardeşine devretmiş

08.02.2025 - 09:48 | Son Güncellenme:

Rekabet Kurumu'nun başlattığı menajer tekelleşmesi soruşturması devam ediyor. Ayşe Barım'ın tutuklanmasının ardından avukat kardeşi I.S.G. ve doktor arkadaşının, delilleri karartmaya çalıştıkları iddiasıyla ifade verdi.

Ayşe Barım soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı Gözaltı öncesi şirketi kardeşine devretmiş

HABER MERKEZİ - Menajer Ayşe Barım’ın Gezi Parkı eylemlerinin örgütleyicilerinden biri olduğu iddiasıyla tutuklanmasının ardından soruşturma genişletildi. Soruşturma kapsamında Ayşe Barım’ın avukat kardeşi I.S.G. ve bir doktor arkadaşı, gözaltına alındı. İfadeleri alınan iki isim daha sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ŞİRKETİ KARDEŞİNE Mİ DEVRETTİ?

İddiaya göre Ayşe Barım’ın teknik takipteki kardeşi ve arkadaşının, Levent’teki bir bankaya giderek menajere ait hesaptan poşetle para ve zarf aldığı tespit edildi. Zarfın içinde ise altın olduğu iddia edildi.

İki ismin, “Eğer şirketimize kayyum atansaydı zor duruma düşecektik. Bu duruma düşmemek için para ve altın aldık” ifadeleriyle kendilerini savunduğu öne sürüldü. Öte yandan Ayşe Barım’ın tutuklanmadan önce ID Danışmanlık Limited Şirketi’ni kardeşine devrettiği iddialar arasında yer aldı.

MEHMET BOZDAĞ İFADE VERDİ

Ayşe Barım hakkında sosyal medya platformlarındaki “sektörde tekelleşmeye neden olduğu”na ilişkin paylaşımlar ve haberlerdeki iddialar ihbar kabul edilip İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Soruşturmada senarist ve yapımcı Mehmet Bozdağ, “bilgi sahibi” sıfatıyla savcılıkta ifade verdi. Bozdağ, ifade işlemi sonrası adliyeden ayrıldı. Soruşturma kapsamında Serenay Sarıkaya ve Nedim Saban “tanık”, oyuncu Deniz Işın ise “mağdur” olarak ifade vermişti.