02.10.2015 - 12:23 | Son Güncellenme:
Armaggan Art &Design Gallery Koordinatörü Şanel Şan Sevinç evsahipliğinde açılan sergiye Emre Alkin, Ayşe Tolga, Sylvia-Kenan Magripli, Can-Ceylan Aksüyek, Ilgın Avcı, Devrim Güneşsoy, Melih-Nilgün, Aylin Şatıroğlu, Oya İdil ve Harun Gençoğlu gibi sanat ve iş camiasından bir çok isim katıldı.
Hareket etmek, aydınlanmak, üretmek ve sanayi için petrolün, madenin, hidroelektrik ve nükleer gibi enerjilerin peşinde koştu durdu insanoğlu. Bu enerjiler uğruna savaşlar verdi ve vermeye devam ediyor. Yakın gelecekte ise çok daha özel bir şey, ‘vücudumuz’ ve ‘yaşam’ için gerekli olan enerji için savaş vereceğiz. Yok ettiğimiz tarım arazileri, kirlettiğimiz sular ve hava için! Yaşamak için!
“Yaşam İçin Enerji 50x50” adlı karma sergi bu yaşam amacına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ARMAGGAN Art &Design Gallery’de açıldı.
Bu yıl aynı zamanda Expo Milano 2015’in ana teması “Feeding The Planet/Energy for Life” temasına gönderme yapan sergide, geleceğimizin en önemli sorunlarından biri olan yiyecek konusunun sanatçılardan Doğa, Sürdürülebilirlik, Ekoloji gibi başlıklar üzerinden irdelemleri istendi.
Armaggan Art &Design Gallery Koordinatörü ve aynı zamanda serginin de küratörü olan Şanel Şan Sevinç, “Sergide sanatçılardan ‘yaşam için enerji’nin değerine ve güzelliğine değinen eserler üretmeleri ve üretimlerini 50x50 cm ebatlarında yapmaları bekleniyor. Bu ölçeklendirme ile doğanın insan tarafından köşeye sıkışmış durumuna gönderme yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Bu tema aynı zamanda Eylül ayında başlayan İstanbul Bienali’nin Tuzlu Su teması ile de kesişiyor ve paralel etkinlikler arasında yer alıyor.
“Yaşam İçin Enerji 50x50” Karma Sergisi 31 Ekim 2015 tarihine kadar ARMAGGAN Art & Design Gallery’de izlenebilecek.
SANATÇILAR
Gaye Su Akyol
Neşe Çoğal
Şevket Arık
Güneş Özmen
Betül Cankara
Lütfiye Kösten
Aslı Kutluay
Sezer Arıcı
Şifa Girinci
Deniz Pireci
Tamer Bilgiç
Gül Delemen
Hülya Sözer
Rad Dar
Nergis Yeşil
Rüya İdil Akdur
Sinem Kaya
Yenal Bökeer
Semra Özümerzifon
Yiğit Dündar
Ebru Yılmaz
Habibullah Okur