Kültür SanatTokyo’da biz de varız

Tokyo’da biz de varız

27.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Kısa film ve senaryo çalışmalarının yanı sıra birçok ödüllü filmde yapımcı olarak imzasını gördüğümüz Emine Yıldırım, yazıp yönettiği “Gündüz Apollon Gece Athena” ile 37. Tokyo Film Festivali’nin Asya’nın Geleceği bölümünde yarışacak.

Tokyo’da biz de varız

Dünya prömiyerini 28 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Tokyo Film Festivali’nde yapmaya hazırlanan “Gündüz Apollon Gece Athena”nın başrollerini Ezgi Çelik ve Barış Gönenen üstleniyor. İki usta isim, Deniz Türkali ve Lale Mansur’un yıllar sonra bir araya geldiği film yetimhanede büyümüş bir kadının annesinin hayaletini bulmak umuduyla çıktığı fantastik ve eğlenceli serüveni konu alıyor. 

Haberin Devamı

Bergüzar Korel ve Bige Önal’ın başrollerini paylaştığı, yönetmenliğini Ceylan Özgün Özçelik’in yaptığı, Erdi Işık’ın aynı adlı tiyatro oyunundan yine kendisi tarafından sinemaya uyarlanan “On Saniye” de 31. Adana Altın Koza Film Festivali’nin ardından uluslararası prömiyerini Tokyo Film Festivali’nde yapacak. Ülkenin en prestijli lisesinde, bir öğrenci annesi ile rehberlik öğretmeni arasındaki gergin görüşmeye odaklanan film, diyalogları ve atmosferiyle iki taraf arasında her dakikası diken üstünde geçen psikolojik bir satranç oyunu.