Kültür SanatPuduhepa projesi TOÇEV'e destek sağlayacak

Puduhepa projesi TOÇEV'e destek sağlayacak

13.04.2021 - 13:01 | Son Güncellenme:

Renan Tan Tavukçuoğlu tarafından hayata geçirilen Puduhepa ve Kız Kardeşleri projesi kapsamında; çocukların bilim sevgisini artırmak ve yaratıcı hayal gücünü harekete geçirmek için hazırlanan Dilhan Ege Eryurt ile Bilim Sohbetleri Kartları ve Puduhepa Sohbet Kartları TOÇEV Dükkan’da satışa sunuluyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çocuklara verilebilecek en anlamlı hediyelerden biri olan kartların satışından elde edilen gelirin tamamı TOÇEV’e bağışlanıyor.

Puduhepa projesi TOÇEVe destek sağlayacak

Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hediye telaşında olan aileler Dilhan Ege Eryurt ile Bilim Sohbetleri Kartları ve Puduhepa Sohbet Kartları hem kendi çocuklarını hem de maddi olanakları nedeniyle eğitim alamayan çocukları mutlu ediyor. Satın alınan kartların tüm geliri Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV)’e bağışlanarak, çocukların okumasına destek sağlanıyor. 

Haberin Devamı

Puduhepa ve Kız Kardeşleri projesi kapsamında hayata geçirilen Dilhan Ege Eryurt ile Bilim Sohbetleri Kartları ve Puduhepa Sohbet Kartları çocukların yaratıcılığını geliştiriyor ve bilimsel konularda bilgilendiriyor. Çocuklarının yaratıcı hayal gücünü harekete geçirmek, hedef belirlemek, duyu gelişimini desteklemek, empati becerisini geliştirmek ve bilimsel konularda bilgilendirmek isteyen aileler, kartlara TOÇEV Dükkan veya online satış noktalarından ulaşabiliyor.

 

Aileler ve çocukları birleştiren Puduhepa sohbet kartları

Anadolu kadınının gücünü temsil eden ve Anadolu motifleriyle oluşturulan Puduhepa temalı sohbet kartları, çocukların yaratıcı hayal gücünü harekete geçiriyor. El yapımı kırmızı keçe çanta ile 41 farklı soru kartının içerisinde olduğu Puduhepa Sohbet Kartları, yolculuklarda, sofrada, uykudan önce, aile içinde ve sınıf etkinliklerinde çocuklarla vazgeçilmez zamanlar geçirilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

 

NASA'da çalışan ilk Türk bilim kadını Dilhan Ege Eryurt ışığında hazırlandı

NASA'da çalışan ilk Türk bilim kadını olan Dilhan Ege Eryurt, güneşin ve yıldızların evrimini anlama konusunda bilim dünyasına ve insanlığa önemli katkılar sunmuş bir astrofizikçidir. Dilhan Ege Eryurt İle Bilim Sohbetleri Kartları, teleskop ve teleskoptan uzay aracına uzanan yolda evreni keşfetme serüvenine ışık olmak için geliştirildi. Oyun kartları, soruları bir oyuna çevirirken merakı da artırarak çocuklarda araştırma güdüsünü destekliyor.