Kültür SanatMardin’e yaraşır ‘Misafir’ buluşması

Mardin’e yaraşır ‘Misafir’ buluşması

22.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eski Mardin merkezinde kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak Meyman Mardin Sanatevi, “Misafir’’ sergisiyle kapılarını açtı.

Mardin’e yaraşır ‘Misafir’ buluşması

Nazlı Pektaş’ın küratörlüğündeki sergi hem Mardin’de ikamet eden hem de misafir gelen dokuz sanatçı kadını bir araya getiriyor. Yakın zamanda kaybettiğimiz Gülçin Aksoy ve Sevinç Subaşı’nın anısına düzenlenen sergi, misafirin toplumsal bağlamda nasıl algılandığının, geleneksel misafirperverlik ve karşılamanın feminist perspektiflerle yeniden nasıl yorumlandığının ve toplulukların kültürel hafızasından modern anlamlara nasıl bir köprü kurduğunun peşine düşüyor.

Haberin Devamı

Pektaş, “Sergide ‘misafir’ kavramına ipekten aldığımız ilhamla kumaşların eşlik etmesini istedik. Bu yolculuğun eyleyicileri olarak da sanatçı kadınlarla devam etme kararı aldık. Kumaşın misafir eden ile misafir edilen arasındaki çeşitli anlamlarını, bağlarını ve dokusunu düşünerek bu isteğimiz doğdu” diyor.

Meyman Mardin Sanatevi’nin direktörlüğünü Mahmut Wenda Koyuncu üstleniyor. “Misafir” sergisi ise 23 Kasım’a kadar açık olacak.