Kültür Sanat‘Karanlığa ışık tutalım’

‘Karanlığa ışık tutalım’

19.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Oscar and the Wolf üç konser için ülkemize geliyor. Yeni şarkılarında her türlü ‘bağımlılıkla’ mücadeleye girişen grup hayranlarına “Kendiniz olun ve her zaman yaptığınız gibi anın içinde yaşama gücünü asla kaybetmeyin” mesajını yolluyor

‘Karanlığa ışık tutalım’

Melisa Vardal - Dünyaca ünlü Belçikalı müzik grubu Oscar and the Wolf; İzmir, Ankara ve İstanbul’a konuk olmaya hazırlanıyor. Grup konserler öncesi Milliyet’in sorularını yanıtlarken müzikal yolculuğunda yeni bir durağa işaret eden yeni teklisi “Oh Boy”un misyonunu da anlattı. Bu şarkı ile hayranlarını karanlık bir yolculuğa tanık eden grup aynı zamanda kendi müzikal evriminin izlerini de sunuyor. Solist Colombie’nin kendine özgü vokali ve karanlık, mistik atmosferiyle “Strange Entity”, “Princes” ve “Fever” gibi hit şarkılarla geniş bir hayran kitlesi edinen, yedi milyondan fazla dinlenen “Angel Face”le önemli bir rekora imza atan grubun yakın zamanda yayınlanan “Somebody Without U” ve “Oh Boy” şarkıları kariyerlerinde yeni birer sayfa. Çünkü bu tekliler, Colombie’nin bağımlılıkla mücadelesini, içsel çatışmalarını ve karanlıktan çıkış arayışını anlatıyor.

Haberin Devamı

Öz-sevgi arayışı

Colombie, “Oh Boy”u “içindeki şeytanlarla olan savaşımın ve karanlıktan çıkış yolu bulma mücadelesinin ham bir tasviri” olarak tanımlıyor. Şarkı; sadece bağımlılıkla mücadeleyi değil, aynı zamanda sevgiye olan bağımlılığı ve öz-sevgi arayışını da sorguluyor. Colombie, “Ya sevgiye o kadar bağımlıysanız ve kendinizi nasıl seveceğinizi unutuyorsanız?” sorusunu ortaya atarak dinleyicileri derin bir içsel yolculuğa davet ediyor. Sanatçı son dönemde sosyal medya ve basın aracılığıyla ruh sağlığı ve bağımlılık deneyimleri hakkında açıkça konuşarak bu konularda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Müzikal yolculuğunda önemli bir dönüşüm yaşadığını ve artık şarkılarının tamamen otobiyografik olduğunu belirten Colombie eskiden kendini gerçek olmayan senaryolardaki bir karakter olarak gördüğünü ancak şimdi kişisel deneyimlerini ve acılarını şarkılarına yansıtarak daha özgün bir ifade bulduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

“Nelerden hoşlandığınızı biliyoruz”

Türkiye’ye özel bir sevgi besleyen grup, 21 Eylül gecesi İzmir Arena, 22 Eylül gecesi Ankara ODTU MD Vişnelik Çim Amfi, 23 Eylül’de ise İstanbul KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. Grubun ülkemizdeki hayranlarına mesajı ise “Türk dinleyicilerim için her zaman farklı bir şov yaratmak için çok çaba sarf ediyorum. Nelerden hoşlandıklarını biliyorum ve bununla oynamayı seviyorum. Türkiye’deki setlerim daha kulüp tarzında ve her geri dönüşümde bunu keşfetmeyi seviyorum. Türk hayranlarıma mesajım: Kendiniz olun ve her zaman yaptığınız gibi anın içinde yaşama gücünü asla kaybetmeyin” oldu. Ayrıca grup Türkiye’deki tüm seyahatlerinin müziğini etkilediğini “Türkiye çok katmanlı bir ülke ve müziğim tüm bunları yansıtıyor” ifadelerini kullandı.