Kültür SanatII. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi

II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi

01.09.2016 - 17:33 | Son Güncellenme:

II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, cumhurbaşkanının da katılımıyla 25-26 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi

II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yerli ve yabancı çok sayıda bakanın katılımıyla, 25-26 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında WOW Convention Center'da düzenlenecek olan zirve, kadın sorunlarını ulusal ve uluslararası farklı boyutlarıyla kamuoyunun dikkatine sunmayı ve konuya karşı duyarlılık geliştirmeyi amaçlanıyor. Farklı ülkelerden hükümet yetkililerini, akademisyenleri, araştırmacıları, basın mensuplarını, aktivistleri ve öğrencileri bir araya getirerek kadın sorunlarıyla ilgili konuları çok yönlü tartışmayı ve müzakere etmeyi hedefleyen II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nin öncelikli iki konusu “Barış Süreçlerinde Kadın” ile “Suriyeli Mülteci Kadınlar ve Sorunları” olarak belirlendi.

Farklı kıtalardan yirmi ülkeden bakanlık düzeyinde katılımın beklendiği zirvede, katılımcı her ülkenin kadına yönelik politikaları masaya yatırılacak.

II. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde “kültürel kodlar ve erkeklik”, “kadın ve barış”, “Suriyeli kadın mülteciler” ve “kadına karşı şiddet” temaları ele alınacak ve konuyla ilgili odak grup çalıştayları yapılacak.

Haberin Devamı

Zirvenin öncelikli iki konusunu oluşturan “Barış Süreçlerinde Kadın” ile “Suriyeli Mülteci Kadınlar ve Sorunları”na özel olarak ağırlık verilerek, kadınların barış sürecinde oynadığı role ve Suriyeli mülteci kadınların yaşamakta olduğu çok boyutlu sorunlara dikkat çekilecek.

Zirvede, öncelikli olarak mülteci kadınlar konusunda somut adımların atılması için çözüm önerileri geliştirmek, uluslararası düzeyde kadın çalışmaları alanında bilimsel araştırmaların ve tartışmaların geliştirilmesine olanak sağlamak, kadın hakları ve demokrasinin geliştirilmesine destek olmak, cinsiyete dayalı şiddetin ve mağduriyetin bir bütün olarak tartışılacağı bir zemin oluşturmak hedefleniyor.