Kültür SanatGünümüzün Billie Holiday’i CRR'de!

Günümüzün Billie Holiday’i CRR'de!

14.11.2011 - 17:03 | Son Güncellenme:

Günümüzün Billie Holiday’i, Fas’ın Ümmü Gülsüm’ü... Hindi Zahra 18 Kasım’da CRR’de!

Günümüzün Billie Holiday’i CRRde

İlk albümü Handmade ile adını tüm dünyaya duyuran, özellikle Beautiful Tango parçasıyla ülkemizde de hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinen Hindi Zahra, 18 Kasım’da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullularla buluşacak.

Haberin Devamı

Soul, blues, folk ve caz’ı Berberi kültürüyle harmanlayan Hindi Zahra için “Günümüzün Billi Holiday’ı”, “Fas’ın Ümmü Gülsüm’ü” gibi tanımlamalar yapılıyor. Zahra ile ilgili ortak kanı ise kadife sesi ile dinleyenleri büyülemesi.


Aynı zamanda ressam olan Hindi Zahra, eğitimini tamamladıktan sonra, sanatla ilk buluşması olarak niteledirdiği yerde, Louvre Müzesi'nde, çalışmaya başladı. Zahra “Çocukken düşüncelere dalıp giderdim, hep doğayla temastaydım. Tablolar da doğadaymışım hissi verirdi. Orada Mısır, Mezopotamya, Ortadoğu ve Avrupa’nın tarihini ve sanatını bir arada yaşamak çok büyük bir şanstı. Benim için resimler de müzik gibi her zaman huzur verici oldu. Louvre’da çalışmanın bana çok katkısı olduğuna inanıyorum” diyor.
Hindi Zahra her zaman yaptığı gibi sadece “aşk”ı anlatmak için, 18 Kasım’da Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda!
50.00 - 40.00 - 30.00 - 20.00 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!
Hindi Zahra Hakkında:

Fas doğumlu olan Hindi Zahra, " Cheikha Rimitti" ve "Ümmü Gülsüm" gibi divaların geleneksel müziğinden, “çöl rock'n roll”unun büyük Mali'lisi "Ali Farka Toure" nun “blues”undan ve "Ismael Lo"nun halk müziğinden etkilendi.

Akdeniz üzerinden Paris'e geçip Louvre’de çalışmaya başladı. 2005 yılında Hindi Zahra, bir yılda 50’den fazla şarkı yazdı. Kırk dakikalık "Handmade" albümü prodüksiyonu ve aranjmanı tamamen kendisi tarafından yapılmış on bir şarkıyı içeriyor. İlk albümü olmasına rağmen klasikleşmiş duygusu veren olgun tavrıyla, dikkat çekiyor. Kendine has üslûbunu, halk-caz müziği ve güney Fas köklerini bendirle, "Ganoua" bas gitarla ya da Berberi unsurlarıyla zenginleştiriyor.

Yazarlar