Kültür SanatFotoğraf tutkunları FotoMaraton Beyoğlu 2024'te buluşuyor

Fotoğraf tutkunları FotoMaraton Beyoğlu 2024'te buluşuyor

20.09.2024 - 17:06 | Son Güncellenme:

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında Türk Telekom sponsorluğunda gerçekleşecek bu muhteşem etkinlikte, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılar, objektifleriyle şehrin eşsiz hikayelerini yakalamak için Beyoğlu’nun büyüleyici atmosferinde bir araya geliyor.

Fotoğraf tutkunları FotoMaraton Beyoğlu 2024te buluşuyor

Yıllardır Kültür Yolu Festivali’nin açılış etkinliği olarak anılan FotoMaraton Beyoğlu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ve Türkiye tarihindeki önemli fotoğrafçıların katılımı ile AKM’de başlayacak.

Haberin Devamı

Bu yıl dördüncüsü kez düzenlenen FotoMaraton Beyoğlu, fotoğrafçılık dünyasında bir festival havasında geçecek ve ücretsiz katılım fırsatı sunarak her yaştan ve seviyeden fotoğraf meraklısını Beyoğlu’nun renkli sokaklarına davet ediyor. İster profesyonel bir fotoğraf makinesi, ister cep telefonunuzla katılın, İstanbul'un tarihi dokusunda unutulmaz kareler yakalamaya hazır olun

Fotoğraf dünyasının usta isimleri bu heyecan verici yarışmada yer alıyor. Jüri üyeleri Ebru Ceylan, İzzet Keribar, Mürsel Yağcıoğlu, Nurdan Usta ve Tahsin Aydoğmuş tarafından değerlendirecek eserler, sizlere hem heyecan dolu anlar yaşatacak hem de sanatınıza yeni bir perspektif kazandıracak.

Fotoğraf tutkunları FotoMaraton Beyoğlu 2024te buluşuyor

ÖDÜL 300.000 TL 

Katılımcılar, toplamda 300.000 TL ödülün dağıtılacağı bu büyük etkinlikte, harika fotoğraflarıyla ödüller kazanma şansı yakalayacak. İşte ödüller:

Haberin Devamı

3 Dijital Tema Birincisine: 30.000 TL

3 Dijital Tema İkincisine: 15.000 TL

3 Dijital Tema Üçüncüsüne: 7.500 TL

3 Mobil Tema Birincisine: 15.000 TL

3 Mobil Tema İkincisine: 7.500 TL

3 Mobil Tema Üçüncüsüne: 5.000 TL

Ayrıca, mansiyon ve sergileme ödülleriyle birlikte toplamda 28 fotoğraf ödüllendirilecek.

KAYITLAR BAŞLADI

Fiziki kayıt işlemleri, 28 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak. Ancak önceden Biletinial.com üzerinden kayıt yaptıran katılımcılar, etkinlik alanına geldiğinde sadece yaka kartlarını ve tişörtlerini alarak maratona hemen başlayabilirler.

Çektiğiniz fotoğrafları 28 Eylül 2024 saat 23.59’a kadar www.fotondernegi.com üzerinden teslim edin. Cep telefonu kullanıcıları ayrıca Instagram’da #İstanbulKültürYoluFestivali ve #FotoMaratonBeyoğlu hashtaglerini kullanarak fotoğraflarını paylaşabilirler. Türk Telekom’un özel ödüllerine katılmak için Yaay Sosyal Medya uygulamasını indirin ve aynı hashtaglerle paylaşım yapın.

Fotoğraf tutkunları FotoMaraton Beyoğlu 2024te buluşuyor

ARA GÜLER ANISINA ÖZEL SÖYLEŞİ VE BELGESEL GÖSTERİMİ

FotoMaraton heyecanı bununla da sınırlı değil. 6 Ekim 2024 Pazar günü saat 20.00’de, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ünlü fotoğrafçılar Ahmet Sel ve Ercan Arslan ile gerçekleşecek söyleşi ve Ara Güler belgeseli gösterimi sizleri bekliyor. Bu büyüleyici geceyi kaçırmayın.

Haberin Devamı

FotoMaraton Beyoğlu'nun büyük ödülleri, 6 Ekim 2024 Pazar günü saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Türk Telekom Sahnesi’nde sahiplerini bulacak. Bu muhteşem geceye siz de tanık olun, kazananlarla birlikte coşkuyu paylaşın.

Fotoğrafın büyülü dünyasına adım atmak için sizi bekliyoruz. Beyoğlu’nun tarihi sokaklarında unutulmaz anılar biriktirin ve sanatınızı ödüllerle taçlandırın.